A plusz tizenöt fok mellé azért bőven tartogat meglepetést az időjárás erre a hétre

Frisss.hu - Fotó: Giphy.com • 2017. február 20., hétfő •
Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjét kérdeztük.

Meglehetősen változékony lesz a hét időjárása, amit a frontra érzékenyek is megéreznek majd. Eleinte melegfronti hatás várható több napon keresztül, pénteken - Jégtörő Mátyás - napján viszont egy hidegfront érkezik. Így, az a melegfront, ami szerdán és csütörtökön érezteti a hatását hirtelen egy hidegfrontba megy át.

Kedden felhősebbé válik az idő és szórványosan eső, záporeső is előfordulhat, nem túl nagy mennyiségben. Emellett megélénkül a nyugatias szél is, erős széllökésekre inkább csak Győr-Moson-Sopron megyében lehet majd számítani.

A nyugatira forduló áramlással enyhébb levegő érkezik fölénk és ezzel együtt átmenetileg megszűnhetnek az éjszakai fagyok, keddtől péntekig nem nagyon várható fagy. Lassan emelkedő hőmérsékletek mellett, szerdán és csütörtökön lesz a legmelegebb, csütörtökön akár 15 Celsius fok is lehet a legmelegebb órákban.

A pénteki hidegfront átlagban 10 fokkal veti vissza a hőmérsékletet, 5 fok körüli napi maximumra készülhetünk. A hidegfronttal együtt megérkezik a csapadék is, eső, zápor, egy-két helyen akár zivatar is kialakulhat.

Hétvégére kicsit megnyugszik az időjárás és ismét emelkedni kezd majd a hőmérséklet, a csapadékhajlam csökken. Vasárnap ismét 8-9 Celsius fok várható. A jövő hét is változékonyan kezdődik majd, hasonló időjárásban lehet részünk, mint ezen a héten.

közösség

további frisss

lap tetejére