A mulatós zene királyával és kalapácsvetés olimpiai bajnokával ültünk egy asztalhoz

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 25., péntek •
Lagzi Lajcsi Szombathelyen járt, és ha már itt volt leültünk vele és Szombathely egyik legismertebb olimpikonjával Pars Krisztiánnal beszélgetni.

A mulatós zene és a kalapácsvetők királyát korábban el sem tudtuk volna képzelni, hogy egy asztalhoz üljenek, pedig ez történt a mai nap. Pars Krisztián invitálásának ugyanis nem tudott ellenállni Galambos Lajos, aki örömmel utazott Szombathelyre, hogy egy napot eltöltsön a szombathelyi atlétával. A rendkívül eseménydús napon közös edzés, ebéd, jótékonykodás illetve egy hatalmas buli is szerepelt a listán.

A főétkezést követően ültünk asztalhoz Lajcsival és megkértük városunk olimpiai bajnokát is, hogy csatlakozzon hozzánk.

Lagzi Lajcsi:

Igazából Vas megye büszkesége miatt érkeztem a városba. Krisztián invitálására nem lehetett nemet mondani. Nem mindennap kap egy zenész meghívást egy olimpiai bajnoktól. Pedig délelőtt azt hittem sikerül megtréfálnom és kezembe vettem a „golyót”, hogy legyőzzem, de sajnos 12 méterre szállt a kalapács. El sem tudom képzelni, hogy tudja valaki 70-80 méterre dobni. Már pedig Krisztiánnak sikerül.

Akkor szükség is volt az energiaszint feltöltésére…

L.L.: Az edzés csak a kezdet, hiszen ebéd után gyerekekhez megyünk ajándékozni. Az estét pedig egy Erzsébet-Katalin bállal koronázzuk meg, ahol Pars Krisztián jelenlétére is számítunk.

Nocsak, ezek szerint késni fog a vendéglátó?

Pars Krisztián: Sajnos igen, hiszen ma egy másik rendezvényre is hivatalos vagyok. A Magyar Atlétikai Szövetség Díjátadó Gálájára is mennem kell.

L.L.: Aztán amikor visszajön együtt előadjuk a „Nézését meg a járását”, e nélkül már elképzelhetetlen egy hangulatos buli.

Ha már említetted ezt a dalt, hogy született ez a sláger, hiszen mindenki mást mond az eredetéről?

L.L.: Tulajdonképpen egy ötvözetről beszélünk. A „Hogyha nékem 100 forintom volna” csárdásműdalt keverték egy virágénekkel, amelyben a magyar népzenei motívumok is megtalálhatóak. Ettől vált hungarikummá ez a nóta.  

Gondolom, ezt a dalt nagyon szereted Te is Krisztián?

P.K.: Ez így van. A felkészülés jegyében ma is meghallgatom.

L.L.: …és énekelni is fogja, mert jövőre szeretné megnyerni világbajnokságot!

P.K.: Ezért dolgozom, szerencsére a egészségesen készülhetek. Tavaly sajnos megsérültem, majd megműtöttek és nem úgy sikerült sem a gyógyulásom, sem a versenyeim, ahogy szerettem volna. Viszont 2017-ben szeretnék aranyat szerezni.

Krisztián munkásságáról naprakészek a vasi sportbarátok, ugyanez nem mondható el rólad Lajcsi. Te milyen nagy dobásra készülsz mostanában?

L.L.: A TV2-nek készítek műsorokat, amelyek a legnézettebbek az országban. Nagyon örülök, hogy idén a szilveszteri zenés programokat Én csinálhatom.

Ha már szóba került a „Nézését meg a járását”, véleményed szerint mitől lesz egy dal sláger?

L.L.: A mulatós műfajban is keresik az újdonságot, mert az emberek szeretnek bulizni. Rengeteg dal született, amelyet felkapott a közönség. Deák Bill például megírta a Kopaszkutya című filmhez a „Hosszú fekete haj” című slágert, ami a csapból is folyt. Persze a sort lehetne folytatni, de véleményem szerint a siker záloga az újdonság. Fontos hogy legyen rá igény, legyen aki kiszolgálja a közönséget és kell egy adag szerencse is. S hogy mennyire a véletlenen múlnak a dolgok, jól mutatja Rakonczai Imi esete, aki szerintem maga sem gondolta mekkora slágerré válik a „Nézését meg a járását” című felvétel, mert ugye mindenki tudja, hogy Ő hozta vissza a köztudatba a dalt?!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére