,,A mesék meseszép kocsija”: az Opel, a vezető autómárka

Szita Róbert - Horváth Csaba • 2015. május 29., péntek •
Minden potenciális ügyfelünk azzal a tudattal autózhat az Opellel, ami erős felhasználói, és tulajdonosi nyugalmat kölcsönöz – hangzott el az Opel Szombathely Márkakereskedés és Szerviz pénteki ünnepélyes szalonavatóján. Zafirák, Mokkák, Corsák, és Insigniák között sétálva tudtuk meg, hogy szombaton egész napos családi programokkal várják a kicsiket és a nagyokat a Vásártér utcai szalonnál.
,,A mesék meseszép kocsija”: az Opel, a vezető autómárka

Immár 25 éve működik az Opel szentgotthárdi gyára, ezért megyénkben és Szombathelyen is kiemelt szerepe volt és van jelenleg is ennek a márkának. Mindig erős piaci potenciállal bírt az Opel Vas megyében. Sokáig két márkakereskedés is kiszolgálta az ügyfeleket, aztán énégy éven keresztül nem volt márkakereskedés és szerviz, ami kiszolgálhatta az Opel tulajdonosokat, ezért is vette örömmel az Iniciál Autóház Kft. tulajdonosi köre az Opel felkérését a bővítésre. 

A stabil gazdasági háttérrel rendelkező vállalat négy dunántúli városban (Győr, Mosonmagyaróvár, Sopron és Szombathely) immár 7 márkát képviselő értékesítő és szerviz hálózatot üzemeltet. Szombathelyen 2008 óta működik az Iniciál Autóház Kft. a Vásártér utca 3. szám alatt. A Nissan, majd a Citroen volt a cég profilja és most a Peugeot után már az Opel márka is kiegészíti a palettát. 


Taródi Zsolt, az Iniciál Autóház Kft. ügyvezető-tulajdonosa 23 éve van az autós szakmában. 

Az 1990-es évek elején bekopogtattak hozzám és megkérdezték, hogy akarok-e autókereskedelemmel foglalkozni. Akkor belevágtam és azóta is viszem az ügyeket. Erre mondják, hogy ez az Opel érzés. Céljaink elérésében, a beruházás létrejöttében sokat segített a város, az önkormányzat, az Opel Magyarország, de szükség is volt erre, hiszen a válság szinte teljesen szétzúzta a márkát. Rövidtávon szeretnénk a márka aktív képviselőjeként tért hódítani Szombathelyen – mondta el köszöntőjében az ügyvezető-tulajdonos.

Tóth Csaba, az Opel Magyarország értékesítési igazgatója pedig arról beszélt, hogy rengeteg munkahely megszűnt a válság óta és ezt a veszteséget a mai napig nem tudta az autós üzletág kiheverni. 
Ez az új Opel szalon és szerviz nagyon kellett már. Mi pedig megadtuk a maximális támogatást ehhez. Nagyon szépen alakulnak az eredmények, hiszen az Opel ma is a vezető személyautó márka hazánkban. Minden potenciális ügyfelünk azzal a tudattal autózhat az Opellel, mely felhasználói, tulajdonosi nyugalmat kölcsönöz. Ha itt jár, senki ne menjen el úgy innen, hogy ne próbálná ki az Opelt – tette hozzá az értékesítési igazgató. 

Illés Károly alpolgármester személyes érintettségéről is beszélt, hiszen dolgozott a szakmában, az autóértékesítésben is, de Szombathely szerepét is megemlítette, amikor azt mondta pohárköszöntőjében, hogy ,,a város elkötelezett a fejlesztések támogatása terén.” 

Kiss Sándor, az Opel Szombathely Márkakereskedés és Szerviz cégvezetője a frisss.hu-nak elmondta, hogy az autóértékesítés már emelkedő ágban szerepel, és úgy érzi, hogy a Citroen, a Nissan, a Peugeot és az Opel márkákkal akkora piaci rést fednek le, mellyel magánszemélyeket és cégeket is kiszolgálhatnak személy- és teherautóval egyaránt.  

Milcsarekné Kocsis Erzsébet marketingmenedzser honlapunknak azt hangsúlyozta, hogy mivel kiemelt hangsúlyt akar fordítani a kereskedés a környezetvédelemre, az elektromos autó elképzelésekre, ezért rajzpályázatot hirdettek két korcsoportban. Az intézmények között közel 4000 rajzlapot osztottak szét, majd a közönség lájkolással választhatja ki a legjobbakat, akik értékes ajándékcsomagot kapnak. Az első helyezettek pedig 50 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyernek iskolájuk, óvodájuk számára. 

A szombati Iniciál Gyermeknapon rajzverseny, kalandpark, családi autózás, kedvezményes olajcsere, és klímatisztítás várja a kilátogató családokat.      

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére