A magyar név, a magyar kultúra megőrzése érdekében védjük meg Magyarországot!

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és mno.hu • 2016. szeptember 23., péntek •
Sétált a Csótó körül, majd az MMIK-ban a migráció hatásairól beszélt Soltész Miklós. Az államtitkár mellett Hende Csaba és Puskás Tivadar is elmondta, hogyan szavazzunk.
A magyar név, a magyar kultúra megőrzése érdekében védjük meg Magyarországot!

Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője – az est házigazdájaként – köszöntötte a kampány vendégét, Soltész Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárát és a megjelenteket, közöttük a város alpolgármestereit, önkormányzati képviselőit és a helyi közélet több más szereplőjét. 

A fokozódó migrációs nyomás aktualitásai
Hende Csaba a migrációról szóló aktualitásokat szedte csokorba, amikor a múlt heti berlini tartományi választásokat elevenítette fel.
Merkel kancellár ma már azt mondja, hogy visszaforgatná az idő kerekét. Sajnos azonban ez már nem lehetséges, hanem tény, hogy itt van Európában a probléma – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, aki emellett a magyar kamionos elleni gaztettet és a magyar hölgy pár héttel ezelőtti megerőszakolását is megemlítette, de azokról a belga rendőrökről is beszélt, akik embercsempészet közben buktak le a határon. 


Akarjuk-e ezeket a problémákat ideimportálni – tette fel a kérdést, majd meg is válaszolta azt, NEM! 
Az est házigazdája ezután arról beszélt, hogy igaz, hogy hiányzik 5 millió ember a német munkaerő-piacról, de 2 év alatt ezeknek a bevándorlóknak mindössze 10%-a, 10 év alatt 50%-a, 15 év alatt pedig 75%-a dolgozik majd. 
Mi lesz a fennmaradó 25%-kal? Ideküldik őket erővel? Nem az atomfizikusok és agysebészek jöhetnek majd ide, hanem azok, akikkel már semmit sem tudnak kezdeni – tette hozzá Hende Csaba. 

Szavazzunk nemmel!
Ezt követően Puskás Tivadar polgármester biztosított mindenkit arról, hogy nem változott a véleménye, ahogy múlt héten, úgy ma is és október 2-án is nemmel szavazna.
A Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság 44., Szombathelyen megrendezett kongresszusán a migráció fertőzéstani veszélyeivel 7 előadás is foglalkozott, és bizony elhangzott, hogy a biztonságunk van veszélyben – emelte ki a polgármester. 

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára előadása elején arról beszélt, mennyi minden fűzi Szombathelyhez és mekkora nyugalom a Csónakázótó körül sétálni, majd kijelentette, hogy Szent Márton évének részese lenni nagy megtiszteltetés számára.  
Annak ellenére, hogy a brüsszeli bürokraták szerint a magyar berendezkedés nem demokratikus, így a népszavazás sem az, mi október 2-án akkor is elmegyünk voksolni és nemmel szavazunk – ki kell mondani! Az egy óra, amit a szavazásra fordítunk, az sok-sok évtizedre megőrizheti ennek az országnak és térségnek a képét – nyomatékosította az államtitkár, aki ezután sógornője élményeit mesélte el, miszerint, amíg a németek, bajorok dolgoznak, a betelepített migránsok az utcán, a köztereken tengődnek, tönkretesznek mindent, így már ki sem mernek menni a kismamák sétálni a parkokba. 

Aki szereti a hazáját, az folyamatosan küzd. És mindenki úgy küzd, ahogy megadatott neki. Van, aki miniszterelnökként, van, aki miniszterként, államtitkárként, polgármesterként, főorvosként vagy éppen 3 műszakban dolgozó magyar emberként – tette hozzá soltész Miklós, aki ezután a példátlan migrációs hullámról, illetve arról is beszélt, hogy Brüsszel a határvédelem helyett kényszerbetelepítést alkalmaz.

Létezik megoldás

Miután a kvótacsomagról, vagyis a bevándorlók kötelező szétosztásáról, az elutasító országoknak kilátásba helyezett pénzbüntetésről és a családegyesítések megkönnyítéséről beszélt, a megoldást felvázolva Orbán Viktort idézte.

A segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide!  Németországnak már nincs olyan települése, ahol ne lennének migránsok. Ott felborult a béke és a folyamat visszafordíthatatlan, ezért gazdasági segítséget helybe kell vinni. Mindenki a maga felelősségét és szolidaritását kell, hogy viselje. A valóságosan elszegényedett és nagy bajban lévő országokon, illetve lakosokon kell segíteni – hangsúlyozta. 

Soltész Miklós arról is beszélt, hogy Brüsszel érve hamis, amikor arról szónokolnak, hogy a jövő a multikulturális társadalomé, a kialakuló párhuzamos társadalmak ugyanis nem tudnak együttműködni. 
Szent Márton évében, a szentatya által meghirdetett irgalmasság évében sok olyan esemény történt és történik, mely a krisztusi tanításból fakad. Mi, az európai országok és a magyar nemzet védelmében húztuk fel a kerítést. A magyar kormány pedig emellett segít a közel-keleti keresztényeken is, Észak-Irakban kórház is épül. 

Eltűnnek a támogatások
Az államtitkártól azt is megtudtuk, hogy támogatásoknak mintegy 40%-a egyszerűen eltűnik, ezért is lenne fontos helyben segíteni és direktben odaadni a támogatást a rászorultaknak.
Martin Schultz, az Európai Parlament elnöke és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke által elmondottakra utalva Soltész Miklós kijelentette, hogy ,,nem igaz, hogy nincs felső korlát.” 
A magyar emberek 80%-a azt mondja, nem kell a kötelező betelepítési kvóta, ám a hazai baloldal szerint kell. Miért mondják ezt? Mert gazdasági érdekeik vannak – kérdezte, majd hozzátette: a magyar név, a magyar kultúra megőrzése érdekében megkérek mindenkit, hogy menjünk el szavazni, és az ingadozókat is biztassuk. A népszavazás nemzeti ügy, ne kockáztassunk, szavazzunk nemmel.

Végül kérdéseket is feltehettek a résztvevők, akik a többi között a szabadság és a szeretet összefüggéseit boncolgatták, de a szabadságharcok áldozatairól is beszéltek, majd elhangzott, hogy október 2-án vér nélkül győzhetünk. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére