Környezetbarát és szép: A legdögösebb villanyautó

szróbert-alternativenergia.hu • 2014. augusztus 22., péntek •
A Shelby Daytona Coupe a valaha épített egyik legszebb versenyautó. Lenyűgöző vonalvezetésű karosszériája V8-as motort rejtett, amellyel győzelmet győzelemre halmozott. A Renovo Motors elektromosautó-gyártó vállalat pedig éppen egy Shelby Daytona kupén mutatta be, hogy egy ilyen autóban is megfér az elektromos hajtáslánc. Mi a magunk részéről maradunk a V8-nál.
Környezetbarát és szép: A legdögösebb villanyautó

Az idei Pebble Beach Concours d’Elegance közönsége is találkozhatott a Renovo Coupéval, amely első ránézésre nem különbözik a klasszikus versenyautótól. Aztán feltűnik, hogy hiányoznak az oldalsó karvastagságú kipufogócsövek. A Renovo Coupét ugyanis lítium-ion akkumulátor által támogatott villanymotorok hajtják, így nincs égéstermék és V8-as gurgulázás, csupán némi elektromos zaj.
A teljesítményre nem lehet panasz, 500 lóerő és 1355 Nm nyomaték áll rendelkezésre, így a százas gyorsulás 3,4 másodperc, a csúcssebesség pedig 200 km/óra. A hatótávolságot 160 kilométerben határozta meg a Renovo. Az újratöltés gyorstöltővel fél óra, háztartási hálózatból 5 óra. 
A Renovo Coupéból csak néhány darabot szándékoznak építeni, csinos, 529 ezer dolláros áron. A kérdés az, hajlandó-e valaki ennyit áldozni egy klasszikus, ám elektromos Shelbyre.

 

közösség

további frisss

lap tetejére