Újabb városi beruházás ért véget: A kulturált parkolásért

szróbert-HCs • 2014. szeptember 18., csütörtök •
Már a karnevál idején birtokba vehették a közlekedők a megújult belvárosi parkolót – tájékoztatott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a körzet önkormányzati képviselője. A huszonhárom férőhellyel rendelkező parkolóban mozgássérültek számára is kialakítottak egy akadálymentes beállót. A beruházás bruttó 18 millió forintba került.
Újabb városi beruházás ért véget: A kulturált parkolásért

A Thököly Imre utca 13-15. szám alatti parkolóban a polgármester azt hangsúlyozta, hogy jelenleg hat helyen is felújítás zajlik, de ezen átmeneti kellemetlenségek hamarosan eredménnyel járnak.
A mintegy 500 m2 alapterületű parkoló 23 személyautó számára teszi lehetővé a biztonságos parkolást. A mozgássérültek számára is kialakítottunk egy akadálymentesített beállót. Mivel a munka már korábban elkészült, a parkolót már a karnevál idején használatba vehették a közlekedők – tette hozzá Puskás Tivadar.

A tanácsnok asszony, dr. Takátsné dr. Tenki Mária pedig azt emelte ki, hogy ez a beruházás is annak a folyamat része, mely a belső lakótömbök felújítását tűzte ki célul.  
Hozzátette: a fizetőparkolás nem akadálya annak, hogy rendezetten és kulturáltan parkoljanak az autók. A városvezetés álláspontja az, hogy nem kell fizetés nélküli parkolást biztosítani a belvárosban, de az egészségügyi intézmények környékén már diferenciálni szükséges.

A tanácsnoktól azt is megtudtuk, hogy a városvezetés folyamatosan vizsgálja az egyes városrészekben a parkolási tarifákat, és ha szükséges lesz, változtatnak rajta.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére