A kibicnek semmi sem drága: Szécsi szerint világbajnokok leszünk!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 19., szerda •
A háromszoros olimpiai bajnok úgy gondolja, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott 12 ezer néző előtt a szerbeket is legyőzheti.
A kibicnek semmi sem drága: Szécsi szerint világbajnokok leszünk!

Az aranygeneráció legendás kapusa, Szécsi Zoltán az olimpiai- és világbajnok Varga Dániel társaságában vasárnap Szombathelyen járt és megtekintették az Ifjúsági Vízilabda Karnevál helyosztó és döntő mérkőzéseit, ekkor beszélgettünk vele.

Nem először jársz Szombathelyen a vízilabda miatt…  
Nem bizony, úgy emlékszem, hogy a magyar válogatottal a pekingi olimpia előtt itt készültünk és Montenegro, valamint Görögország ellen is játszottam egy nemzetközi tornán. Akkor szerettem meg ezt a várost, ezt az uszodát. Nagyon jók itt a körülmények, a sportág feltétel-rendszere adott a sikeres versenysporthoz, a közönség is fantasztikus, emellé pedig már csak a küzdelmes és kiélezett meccsek kellenek. 

Milyennek látod a helyi vízilabda-életet?
Azt gondolom, hogy az Ifjúsági Vízilabda Karnevál, majd a hétvégi II. OMV Kupa, a Vincze Balázs és Matajsz Márk fémjelezte stáb olyan szakmai színvonalat, olyan szervezést hozott, amely minden időben fellendíti a vízilabda-életet. Az AVUS jövőre már az OB I-ben indul, ott pedig nagy szükség lesz az utánpótlásra is. A rendszert fel kell építeni, nem lesz könnyű, de megéri. 

Péntek óta zajlik a vizes VB, már a férfi vízilabda-válogatott is bemutatkozott. Hogy érzed, lesz esély az éremszerzésre?
Kibicnek semmi sem drága, ezért aztán nagyon szeretném, ha megnyernénk az itthoni világbajnokságot. Nagyon nehéz lesz, de úgy gondolom, hogy nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, egyedül talán a szerb csapat emelkedik ki egy kicsit felfelé, de szerintem egy meccsen, ellenük – remélem a döntőben – bármi lehet. A Duna Aréna fantasztikus, a hazai közönség szintén rendkívüli. Ha a legjobb 4 közé jutunk, akkor mindenképp a Duna Arénában játszhatunk és akkor már 12 ezer néző buzdíthat majd nekünk. Ahogy a Szolnok behúzta a vízilbda Final sixet, úgy a válogatottnak is sikerülhet az aranyérem.

A magyar férfi vízialbda-válogatott ma este 20 óra 10 perctől az olaszokkal meccsel.   
 

közösség

további frisss

lap tetejére