A jók között a legjobbak

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. január 31., vasárnap •
Kiváló hangulat, vidám gyermekek, és büszke szülők. Kell ennél több? Szombaton játékos ügyességi versenyt szervezett a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia.
A jók között a legjobbak

A legfontosabb a sportág megszerettetése, illetve az, hogy a játékos, ügyességi feladatokkal a kézilabda felé irányítsuk a gyerekeket. Ebben a 7-10 év közötti korosztályban a legnagyobb felelősség még a szülőkön van, hiszen tőlük függ, hogy a gyerekek lejönnek-e sportolni vagy otthon maradnak a szobában - mondja nem kevés iróniával Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke.  

A klubvezetőnek nagyon igaza van, hiszen mint azt a fotóink is bizonyítják, nem lehet elég korán elkezdeni a labdával való ismerkedést. Az élet, és a számok is őt, illetve munkatársait, edzőkollégáit igazolják, hiszen az SZKKA az óvodás csoporttól egészen a felnőttekig mintegy ezer sportolót nevel, versenyeztet a különböző szintű országos és területi bajnokságokban.

És a sikerek sem maradnak el, több korosztályban országos bajnoki címmel rendelkeznek a szombathelyi lányok. Ahhoz azonban, hogy ilyen eredmények szülessenek, már nagyon hamar el kell kezdeni a sportág alapjainak oktatását.  Ezt szolgálta a szombati, ,,A jók között legyél a legjobb!” elnevezésű játékos ügyességi verseny is. 

Az Oladi ÁMK-ban mintegy negyven 7-9 éves kisdiák figyelte árgus szemmel Józsa Krisztián és Vers Ákos utánpótlásedzők utasításait, és persze Tapolcai Gábor műsorvezető buzdító szavait.  

Először fogócskáztak, akit megfogtak, az terpeszbe állt, de a többiek kiszabadíthatták. Aztán, amikor elhalkult a zene, mindenki hason, majd hanyatt fekvésbe vágta magát, majd egy nagy körben sorakoztak fel a lurkók, és a 9 éves Juhász Luca már-már magabiztos profizmussal levezényelte a kör közepén állva a mindig nagyon fontos bemelegítést. 

Aztán a mindig népszerű sorversenyek következtek, még csapatkapitányt is választhattak a kislányok, majd szlalomfutás, hátrafelé futás, bója megkerülés, labdavezetés, kapura dobás, és persze célba érkezés következett. 

A szombati játékos ügyességi verseny főszervezője, Józsa Krisztián honlapunknak az esemény után azt mondta, hogy nagyon elégedett a látottakkal, hiszen ez alkalommal is sok ügyes kislánnyal találkozhatott. 

Szinte valamennyi résztvevő gyermekünk egyesületi szinten is sportol nálunk. Örültünk annak is, hogy érkeztek olyan 7-9 éves gyermekek is, akik még csak most akartak megismerkedni a kézilabda alapjaival. Olyan komplex feladatokat oldottunk meg, amelyekkel kipróbálhatták magukat, leszűrhették a gyerekek és a szülők is, hogy milyenek a labdás ügyességi versenyekben, futásban, vagy éppen mozgáskoordinációban.

Bízom benne, hogy olyan élményt nyújtottunk, amivel gazdagabbak lettek, és sokáig emlékeznek majd erre a szombatra. Összességében elégedett vagyunk, hiszen nagyon lelkesek voltak mind a gyermekek, mind az őket elkísérő szülők – tette hozzá Józsa Krisztián utánpótlásedző. 

Az ügyességi verseny végén Debreczeni György, az U7-es csapat edzője nyújtotta át valamennyi résztvevőnek az elismeréseket. 

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia tovább folytatja a sportágat népszerűsítő programját, tavasszal újabb hétvégi kézilabdás eseményre csábítják majd el a lurkókat.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére