A Hungary’s Got Talent-en rappelt Varga Adrián

frisss.hu - Horváth Csaba • 2015. május 14., csütörtök •
600 ezres Youtube-nézettséget és lehengerlő sikert tudhat magának Varga Adrián vagyis Lil’ Wade, mióta az internetre felkerült a ballagási búcsúbeszéde.
A Hungary’s Got Talent-en rappelt Varga Adrián

Téged az ország most a ballagási rapvideód kapcsán ismer. Direkt ilyen szöveggel akartál búcsúzni a diáktársaidtól?

Korábban még a szalagavatón az osztályomnak írtam egy verset és az elég nagy sikert aratott. Azt tudni kell, hogy engem úgy kértek fel a tanárok arra, hogy én írjam a végzősök beszédét, amiből aztán rap lett. Bevallom jól ellustálkodtam, mert a ballagást megelőző nap végeztem vele, a nagy nap reggelén még mindig finomítgattam. Egyedül a barátnőm hallotta mit csináltam, így csak remélni tudtam, hogy jó lesz.

                               

                                 

                             

És milyen volt az első reakció élesben?

Nagy tapsot kaptam, sokan gratuláltak. Hozzá kell tennem, hogy az én előadásomtól függetlenül, Horváth Boldizsár Szakközépiskola ballagása szerintem nagyon jól sikerült. Nálunk a tanárok nagyon figyelnek arra, ne legyenek hosszú beszédek, és unalmasak. Sági József tanár úr beszéde is tök fiatalos volt.

Gyorsan írsz szöveget?

Ha kérik, akkor lassabban. Egy szabad délutánon bekapcsolom a rádiót és akkor a zenétől elindulnak a gondolataim. Aztán keresek egy zenei alapot gyorsan a neten és írom hozzá a szöveget, ami éppen foglalkoztat.

Mi foglalkoztat?

Sokszor írok a szerelmi bánatról.

De van barátnőd.

Ez egy régebbi történet. Írok közéleti dolgokról is, ennek nagy része a Legyőzhetetlen című számomban fellelhető. Én annak a híve vagyok, hogy igényes szövegeket fogalmazzak meg, nem nagyon van bennük káromkodás. Írok emellett angolul, de ezek a szövegek és a zene is klubosabb verziók, táncolhatóbbak.

                                               

                                                 

 

Lil’ Wade néven vagy fent a Youtube-on, ez lett a művészneved?

Igen, Dwyane Wade NBA-kosarastól kölcsönöztem. Na, nála én kicsivel alacsonyabb vagyok, ezért tettem oda a Lil’-t.

Akkor a jövőben ezen a néven futsz majd be a zenei pályán?

Remélem. Eddig kereskedelem és marketinget tanultam, most beadtam a jelentkezésemet a Budapesti Gazdasági Főiskolára, nemzetközi tanulmányokra és Grazba is, gazdasági szakra.

Akkor mi a forgatókönyv, ha továbbjutsz az RTL Klub új tehetségkutatójában a Hungary’s Got Talentben, úgy tudom jelentkeztél és túl is vagy az első fordulón.

Még nem tudom, most szombaton volt Budapesten az előválogató, ahol három dalt adtam elő. Háromból kettő jól is ment, az egyik saját dalomnak viszont elfelejtettem a szövegét. Izgultam, bár szerintem van esély arra, hogy továbbjutok. Ha sikerülne eljutni az élő versenyig, akkor valószínű a sulit felfüggeszteném. Az biztos, hogy a mostani ismertségem handicap volt a többekkel szemben. Azért nagy visszaigazolást kaptam az utóbbi időben arra vonatkozóan, hogy tényleg jó amit csinálok.

Csak a rap foglalkoztat, az éneklés nem?

Egy angol számomban van egy kis ének, bár annak nem tudom milyen fogadtatása lenne.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére