Az emberek a helyi médiából értesülnek a helyi hírekről

szróbert • 2014. május 22., csütörtök •
Legyenek továbbra is a helyiek által szeretettek – ajánlotta a közismert tévés, Horvát János zsűrielnök a televíziós kollégáknak a Helyi Televíziók Országos Egyesületének díjkiosztó gálával egybekötött Közgyűlésén. A szombathelyi Claudius Hotelben május 22-én lebonyolított eseményen a www.szombathelyi7.hu a hírportálok kategóriában az előkelő harmadik díjat szerezte meg.
Az emberek a helyi médiából értesülnek a helyi hírekről

Széles Tamás egyesületi elnök rövid köszöntője után Hende Csaba honvédelmi miniszter mondott beszédet. A térség országgyűlési képviselője házigazdaként köszöntötte a helyi tévéseket, majd elismeréssel szólt munkájukról. 
Bármerre is jártam az országban, mindenhol professzionális tudású, nagyon jól felkészült kollégákkal, helyi televíziósokkal találkozhattam. Nyugodtan mondhatom, hogy sok esetben sokkal felkészültebbek, mint az országos televízióknál dolgozó médiamunkások - hangsúlyozta a minszter. 

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a várost ajánlotta a helyi tévések figyelmébe.
Ez az egyetlen kétezer éve folyamatosan lakott város. Szombathelyen született Szent Márton, a legnépszerűbb európai szent, a mi székesegyházunk az esztergomi és az egri templom után a harmadik legnagyobb az országban. Emellett azt is érdemes tudni, hogy minden tizedik autóhoz itt gyártják a kuplungot - szedte csokorba a Szombathelyről érdemes tudnivalókat a polgármester. 
Ezt követőn a helyi televíziózást méltatta, majd hozzátette: a helyi emberek a helyi televízióból értesülnek a helyi hírekről. 

A gála során a szombathelyi tévé egyik munkatársa, Gáspár Eszter megmutatta, hogyan lehet multifunkciós valaki, ez alkalommal ugyanis világslégereket énekelt az SZTV sminkese.
Ezt követően Horvát János, a zsűri elnökeként méltatta a Helyi Érték Díjat. 
Voltak jobb korszakai is a helyi televíziósoknak. Idén a kíváncsiságot, a közösségteremtést hiányoltam. Legyenek inkább a helyi közönség által szeretettek, mint az országos tévékben szereplők, de hamar megutáltak - ajánlotta a jövőre nézve Horvát János. 

Helyi Érték Díj 2014 díjazottjai: 
Dokumentumok, természetfilmek kategória első helyezettje a Debrecen Televízió Ötödik íz című filmje lett, rendezője Széles Tamás volt.
Tematikus magazin kategória fődíjasa a Győr+ Televízió Győr+ sportmagazinja lett.  
Hírportál kategóriában a szombathelyi7.hu harmadik lett, az első díjat a dehir.hu szerezte meg.
A híradós műsorszámok kategória első helyezettje a kecskeméti televízió, ,,Hírös Hírek” című műsora lett. Kozák Polett főszerkesztő-helyettes vette át a díjat Széles Tamástól. A híradós anyag az álláskeresésről szólt.      
Az idei életműdíjat posztumusz vehette át a korábban elhunyt Szalai Annamária családja. Lovas Tibor egy közös fotót, egy tipikusan ,,Panni képet” is átadott a család jelenlévő tagjainak. A díjátadást hátborzongató csend fogadta.
Az egyesület Szegedi Lászlónak, a Veszprém Televízió vezetőjének munkásságát ismerte el idén életmű-díjjal. 

A díjazott miután megköszönte az elismerést, nagy megtiszteltetésnek nevezte azt.  

A gála ezt követően Nagy Jonathán bűvész produkciójával folytatódott, majd az ünnepi vacsora után Szombathely nevezetességeivel ismerkedtek meg a televízió skollégák. 
A Helyi Televíziók Országos Egyesületének Közgyűlése május 23-án folytatja munkáját, a küldöttek akkor fogadják el a költségvetés teljesülését és a beszámolót is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére