A Gyurcsány-koalíció programjában kódolva van a megszorítás

fidesz.hu • 2014. április 03., csütörtök •
Amíg a szocialisták alelnöke a titkos bankszámlákat tömte, ki tudja kinek, minek a pénzével, addig a magyar családok és nyugdíjasok újabbnál újabb megszorítások alatt nyögtek – jelentette ki Zsigó Róbert.
A Gyurcsány-koalíció programjában kódolva van a megszorítás

A Fidesz szóvivője felidézte, éppen ezekben a napokban öt éve, hogy a Gyurcsány-kormány megalkotta a bukása előtti utolsó megszorító csomagját, hogy lehívhassa az IMF-EU hitel soron következő részletét, „ami nélkül már rég kormányozni se tudtak volna, és kiderült volna, hogy totálisan alkalmatlanok az ország vezetésére”. A megszorító csomag 2009. április 2-án jelent meg a Magyar Közlönyben Gyurcsány Ferenc aláírásával, és gyakorlatilag azonnal életbe is lépett – fűzte hozzá. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc a szocialista párt és Bajnai Gordon teljes asszisztálásával végre is hajtotta azt.

Ugyanazok, akik ma kétségbeesetten fűt fát ígérnek a nyugdíjasoknak és a családoknak, öt éve egyetlen tollvonással elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól, csökkentették a rokkantnyugdíjakat, a szociális támogatásokat, szigorították a gyed összegének számítását, és végképp megszüntették az otthonteremtési kamattámogatásokat – sorolta. Szavai szerint ezzel megadták az utolsó kegyelemdöfést azoknak a családoknak, akik otthonra vágytak, „így nem maradt más számukra, csak a devizacsapda”.

Emlékeztetett arra is, hogy a baloldali kormányzás idején csökkentették a magyar gazdák és az addigra már túlélésükért küzdő települések támogatását is.A Gyurcsány-koalíció alkalmatlanságának az árát nem először fizettették meg a magyar családokkal és a nyugdíjasokkal – hangsúlyozta, utalva a Gyurcsány-koalíció számos megszorítására.

Tizenötször emelték a rezsit – háromszorosára a gáz, és kétszeresére a villamos energia árát -, elvettek egy évnyi gyest, eltörölték a gyerekek után járó adókedvezményt, több mint negyedmillió embert tettek munkanélkülivé, elvettek az emberektől egyhavi munkabért, valamint bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is – mutatott rá.

Zsigó Róbert felhívta a figyelmet, hogy ez ugyanaz a korszak, amikor „Simon Gábor százmilliókkal furikázik Salzburg, Zürich, Graz, Bécs és Budapest között”. Amíg a szocialisták alelnöke a titkos bankszámlákat tömte, ki tudja kinek, minek a pénzével, addig a magyar családok és nyugdíjasok újabbnál újabb megszorítások alatt nyögtek – jegyezte meg.

Kiemelte, a baloldalon ma is ugyanazok vannak együtt. A Gyurcsány-koalícióba a káosz és az alkalmatlanság, programjukba pedig a megszorítás van kódolva – hangsúlyozta. A szóvivő úgy fogalmazott, a Gyurcsány-koalíció ma is rögeszmésen csökkenteni akarja a fizetéseket, adókat akar emelni, el akarja törölni a rezsicsökkentést, a gyed extrát és a családi adórendszert.

A vasárnapi választás legfőbb tétje az, hogy hagyjuk-e, hogy visszatérjen a megszorításokkal és korrupcióval teli Gyurcsány-korszak, vagy folytatni tudjuk a megkezdett munkát – emelte ki. Ezzel kapcsolatban elmondta azt is, hogy a családok terheinek további csökkentésére csak egy erős többség képes.  Ezért azt kérjük a szimpatizánsoktól, hogy szavazatukat az országos listán és egyéniben is a Fidesz-KDNP-re adják – zárta szavait Zsigó Róbert.

közösség

további frisss

lap tetejére