„A főzéstől annyi jót lehet kapni!”

frisss.hu Fotó: Tóth Arnold • 2016. június 04., szombat •
Hegyi Barbara Szombathelyen mesélt a gasztrokalandjairól.
„A főzéstől annyi jót lehet kapni!”

A Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár vendége volt a héten a Vízszínház színésznője, Hegyi Barbara, aki úgy beszélt a főzésimádatáról, hogy már az első perctől kezdve éhesek lettünk. Első könyve, az Abraka babra monológok a konyhából például annyira sikeres, hogy már nem is lehet kapni, ősszel újra megjelenik. Második szakácskönyve az Alkalomadtán szintén népszerű, így nem is lepődtünk meg, mikor a lehető legközvetlenebb módon közölte, imád főzni és gyorsan is csinálja. Még keresett színésznőként is, bár hozzátette, a főpróbaidőszakban azért nem dúskál a szabadidőben, akkor megoldja a közeli étterem menüjével, de a családjának nagyon szívesen főz.

Mesélt mindenről, ami személyes: a különös kalandjával a zöldborsófőzelékkel – ami amúgy férje, Zorán egyik kedvence, és arról is, hogy szereti megtartani a korábbi generációk konyhai eszközeit. Egy kanalat, egy lábast, egy nokedli szaggatót, jó érzés velük főzni. Fontosnak tartja azt is, hogy a nagyi receptjeit átmentsük a mai kornak, javasolja, ha van egy idős rokon, akinek briliáns receptjei vannak, kérjük el tőle, főzzünk, süssünk vele és vessük papírra a trükköket. Pótolhatatlan emlékek lesznek.

Aztán nevelt lányától jött az ötlet, hogy blog formában mutassa meg főzőtudását a nagyközönségnek. A blogolás abbamaradt, ellenben a Park Kiadó látott fantáziát abban, hogy könyvet csináljanak a receptekből.  Mivel nem akart műtermi fények közti, tökéletesen komponált fotókat, saját maga főzte le a 140 receptet, amit aztán a saját kertjükben fotóztak meg.  Az a paprikás krumpli pont úgy néz ki, mint bárki más konyhájában, nincs benne photoshop, szerkesztési szépítés. A könyvekben amúgy nem csak főzési tippeket találnak az olvasók, hanem személyes történeteket is. De Hegyi Barbara hozzátette:”Én nem szakács vagyok, csak a szőke a Vígszínházból.” Mi várjuk a harmadik könyvet.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére