A Föld napját ünnepelték Szombathely Fő terén is

frisss.hu Fotó: Benkő Sándor • 2016. április 22., péntek •
Óvodás és iskolás csoportok is kilátogattak pénteken a játékos programokra.
A Föld napját ünnepelték Szombathely Fő terén is

Ahogy kiértünk délelőtt a Fő térre, gyerekzsivaj fogadott bennünket. Sok bölcsődés, óvodás, iskolás, óvónő, tanár és szülő vett részt a Föld napja alkalmából szervezett rendezvényen. A kicsiket speed-aréna várta akadályokkal, aszfaltrajzokat készíthettek, valamint kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

A nyüzsgésben jó volt látni, hogy a gyerekek, a diákok élvezték a programokat! Volt, aki felpattant egy kisbiciklire, mások pedig körbe-körbe futkároztak.

Puskás Tivadar polgármester az eseményen elmondta: figyelnünk kell a Földre és a környezetünkre. Utódainknak át kell adnunk, és akkor tudjuk jó minőségben, ha vigyázunk rá. Ezt pedig a gyerekeknek is el kell mondani, meg kell tanítani. Ezen a napon New Yorkban hatvan államfő írja alá a klímaváltozásról szóló stratégiát, ami nagyon fontos, és meghatározza a jövőnket.

Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester a gyerekekkel, akik ügyesek voltak, és díjazták őket

Kívés István, a SzoESE atlétikai szakosztályának vezetőedzője kifejtette: a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület speed-arénákkal és akadálypályákkal készült. A bölcsődéseknek kisebb, az ovisoknak és iskolásoknak pedig nagyobb jutott. Emellett megtudtuk, hogy egy biciklis akadálypályát is kialakítottak a területen. Ez jó lehetőség volt arra, hogy a későbbi BMX-sportág alapjait bemutassák, „lerakják” a városban. (Volt ám régen is, de az egyesület azt szeretné, ha újra lenne.)

Kivés István

Szombathely Fő terén méltón megünnepelték e jeles napot!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére