A Falco gyárban történt tűzeset margójára

Frisss, vas.katasztrofavedelem - fotó: Hornyák Emőke, Bodorkós Máté • 2016. november 07., hétfő •
Van valami (változás) a levegőben?
A Falco gyárban történt tűzeset margójára

Ma hajnalban az országos sajtó figyelmét is felkeltette az a robbanás és tűzeset, amely a Falco telephelyén következett be. Szerencsére személyi sérülés nem történt és a lángokat is gyorsan eloltották a szombathelyi, körmendi, sárvári és zalaegerszegi hivatásos tűzoltók.

A környéken futótűzként terjedt el a hír, emiatt a Kolozsvár utcában menetrendszerűen érkeztek gépkocsival, kerékpárral a kíváncsiskodók. A környéken egyébként nem volt szükség útlezárásra, azonban több áruszállító kamion és teherautó is félrehúzódott, hogy megtudja, miért csoportosulnak a gyár körül az emberek.

A Vas Megyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a beépített tűzvédelemi rendszerek automatikusan működésbe léptek, és aktiválták az érintett területeken készenlétben tartott kézi tűzoltórendszereket is. A tűz és robbanás következtében senki nem sérült meg. A kárhelyre rendelt katasztrófavédelmi mobil labor adatai szerint veszélyes anyag nem került a levegőbe, illetve a csapadékelvezető árkokba, így az emberi szervezetre és a környezetre káros anyagkoncentrációt sem mértek a létesítmény környezetében. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a porrobbanás és tűz keletkezésének okának kiderítése érdekében  tűzvizsgálati eljárás indult.

A kora reggeli és délelőtti eseményekről ITT olvashatnak részleteket.

A Falco egyébként nemcsak a mai tűzeset miatt van a lakosság célkeresztjében. Néhány hete dr. Hende Csaba, Szombathely oszággyűlési képviselője tartott egy rendkívüli sajtótájékoztatót, amelyen a város és a lakosság szakaszgyőzelmét jelentette be. A nyár végén a vállalat jelezte, hogy vállalja az UTWS szűrőberendezés kivitelezését. Az erről szóló építési engedélyt 2016. október 20-án kapta meg a cég a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivataltól.

Erről bővebben ITT tájékozódhatnak a Frisss.hu olvasói.

közösség

további frisss

lap tetejére