A dokkról rántotta a vízbe a kislányt az oroszlánfóka

NR/NBCNews.com - Fotó: NBCNews.com • 2017. május 22., hétfő •
Ez nem volt szép tőle...
A dokkról rántotta a vízbe a kislányt az oroszlánfóka

Drámai videó került fel az internetre. Bár a helyszín az USA, ez mégsem valami hollywoodi kasszasiker előzetese, hanem a kőkemény valóság a British Columbiában található richmondi Stevestn Fisherman's Wharfból.

Történt, hogy emberek egy csoportja a dokkról figyelte a közelben úszkáló oroszlánfókát, aki a tömegből ki is szemelt magának egy kislányt. Először szemtől szemben kerültek kínosan közel egymáshoz, de ekkor még az állat meggondolta magát. A baj pedig akkor következett be, amikor a gyerek leült a dokk szélére.

Ekkor a fóka megragadta a lány ruháját és elemi erővel rántotta magával a vízbe. Egy közelbe álló férfi az történtek után gondolkodás nélkül vetette magát a gyerek és az állat után a vízbe, talán ennek is köszönhető, hogy végül senki sem sérült meg.

Az esetet az válthatta ki, hogy az emberek kaját dobáltak a vízbe az oroszlánfókának, hogy így csalogassák közelebb magukhoz, ami lássuk be, nem biztos, hogy jó ötlet egy vadállat esetében.

"Az oroszlánfókák általában nem támadnak, mivel félnek az embertől, éppen ezért a távolságot is tartják velünk. Persze, minden más, ha hozzászoknak ahhoz, hogy az emberektől állandóan ételt kapnak. Meg kell értenünk, hogy ezek vadállatok, akik éhesek, és ha élelemről van szó, akkor azt megszerzi bármi áron" - mondta Andrew Trites professzor, a British Columbiai Egyetem Tengeri Élővilágot Kutató Egységének koordinátora.

A professzor azért megnyugtat mindenkit, hogy a felvételek alapján nem tűnt agresszívnek az oroszlánfóka, csak kíváncsi és éhes volt szegény. Az is sokat elárul, hogy az incidens után a fóka ott maradt, és várta a kaját.

közösség

további frisss

lap tetejére