Egyre többen vannak a fitness rajongók

Horváth Maja, blog.hu • 2015. június 22., hétfő •
De nem árt az árnyoldallal is foglalkozni. Számba vettünk 8 dolgot, amikről nyíltan keveset hallani, mégis fontosak lehetnek.
Egyre többen vannak a fitness rajongók

A rendszerváltás óta egyre többen találják meg a boldogságuk kulcsát saját testükben. Egész pontosan annak fizikai állapotában. Se szeri, se száma a különböző fitnesz stúdióknak, edzés fajtákból pedig tényleg Dunát lehetne már rekeszteni. Alapvetően semmi baj nincs az egészséges állapot elérése iránti vággyal, a sportos, izmos külsővel, amiért annyi mindenre képesek vagyunk, de nem árt számításba venni – most kizárólag női szempontból – azokat a velejárókat is, amiket lehetetlen elkerülni a fitté válás során.

1, A te tested lesz a beszélgetések középpontjában

Nem csak a legközelebbi barátaid, de a komplett ismerősi köröd is pár hét alatt észre fogja venni a változást, ami testeddel végbe megy. Na innentől kezdve ez állandó beszédtémát jelent majd, ami persze akár hízelgőnek is tűnhet, de csak az elején. egy idő után kifejezetten idegesítővé is válhat, érdemes rá felkészülni.

2; Nem tudsz magadnak normális ruhát venni

Testfelépítésed, méreteid átalakulnak. Ez normális és törvényszerű. Viszont az már nem kevés bosszúságot okozhat, ha nem kapsz majd megfelelő ruhát magadra, mert ami derékban jó, azt nem tudod felhúzni a lábadra, ami meg feljön, az lötyög rajtad, pont, mint a mondásból tudható. Amennyiben feneked is kikerekedik, márpedig miért ne tenné, az is gondot jelenthet, mert egyszerűen nem csinálnak izmos lábú, kerek fenekű, de vékony derekú csajoknak ruhákat.

3; Ágyő, cicik

Ha korábban 80B-nél nagyobb melltartókat hordtál, készülj fel, hogy búcsút inthetsz nekik. Persze, lehet ez jó is, mert végre felvehetsz olyan ruhákat is , amelyeket korábban soha, mert túl kihívónak érezted magad bennük. A pánt nélküli felsők azonban biztosan a múlté lesznek, legalábbis, ha nem akarsz úton-útfélen villantani.

4; Állandóan éhes leszel

Az izmoknak rengeteg energiára van szükségük. Egy-egy kiadós edzést követően úgy fogod érezni, a vas szöget is megennéd. A folyamatos energiaellátás létkérdéssé válik. Előbb-utóbb eljutsz oda, hogy bárhova is mész, lesz nálad egy kis elemózsiás dobozka.

5; Hónalj borotválás

Ahogy nő a bicepszed, mellizmod és széles hátizmod, egyre nagyobb domborulatokat találsz majd a hónaljadnál, hiszen ezek az izmok itt erednek és tapadnak. Persze, vannak lányok, akiknél ez egyáltalán nem okoz gondot, másoknál viszont elég nagy probléma. Azt hiszem, a szőrtelenítő ipar kihagyott egy igen fontos célcsoportot, kíváncsi vagyok, ki lesz az első, aki ezt felismeri...

6; A kezeid munkáskezekké válnak

A súlyzók és rudak fogdosása hamar átszabja a finom tenyér vonalakat. Úgy fog kinézni pár hónap múlva, hogy mindenki azzal kezdi majd, jézusom, te hol dolgozol, a mezőn? Vagy egy gyárban? Nem rosszindulatból, csak ezt látják majd a kezeden. Először csak a műkörmödtől szabadulsz meg, mert zavaró lesz, de aztán rájössz, hogy lakkozni sem érdemes, hiszen minden edzés után kezdhetnéd előlről.

7; Egyszer csak fitneszguruvá válsz

És már másról nem is nagyon tudsz beszélni. Családi összejöveteleken, baráti társaságban azt veszed észre, már megint a legújabb edzéstervet ecseteled, vagy a táplálék kiegészítők zseniális hatásairól beszélsz. De még a nagymamád szomszédjának is te írod majd az étrendjét, meg az edzéstervét.

8; Baráti társaságod átalakul

Emlékszel még, amikor a péntek estéidet a legjobb barátnőiddel koktélt iszogatva egy bárban töltöttétek: megsirattátok az egyik tönkrement kapcsolatát, örültetek a másik új pasijának és partner kerestetek a harmadiknak? Ó, azok a régi szép idők. Te is rájöttél már ennyi idő alatt, hogy jobban teszed, ha esténként időben ágyba bújsz, hogy tudd hozni a formádat a másnapi edzésen. Alkohol helyett ásványvizet iszol, ha elmész valahova. És a barátnők? Lassan úgy tűnik, ők is lecserélődtek vagy jobb esetben megváltoztak, a beszélgetések témája pedig az edzés, étkezés köré összpontosulnak.

közösség

további frisss

lap tetejére