250 millió! Mi? Migráns!

frisss.hu • 2015. december 21., hétfő •
Elérheti a 250 milliót a migránsok száma idén a világban. Tavaly 14,4 milliót...
250 millió! Mi? Migráns!

Elérheti a 250 milliót a migránsok száma idén a világban - derült ki a Világbank múlt pénteken közzétett becsléseiből. A nemzetközi pénzügyi intézmény szerint a Dél országai között zajló vándorlás a világszintű migráció 38 százalékát teszi ki, míg a Délről Északra tartó elvándorlás tekintetében 34 százalékos ez az arány. Ezek az adatok egyaránt magukban foglalják a politikai, a kulturális és a gazdasági okokból történő migrációt.

A számon tartott mintegy 250 millió migráns a Világbank számításai szerint 601 milliárd dollárt utal haza családjának, rokonainak, ebből 441 milliárd a fejlődő országokba jut. A legnagyobb összeget az Egyesült Államokból utalják, utána következik Szaúd-Arábia, majd Oroszország. A hazautalások legkedvezettebb országa India, aztán Kína és a Fülöp-szigetek.

A jelentés szerint a legtöbb kivándorló Indiából, Mexikóból, Oroszországból, Kínából és Bangladesből indul útnak, a legtöbb bevándorlót pedig az Egyesült Államok, Szaúd-Arábia, Németország, Oroszország és az Egyesült Arab Emírségek fogadják be.

A Világbank tavaly 14,4 millió menekültet tartott számon. 86 százalékukat olyan fejlődő országok fogadták be, mint Törökország, Pakisztán vagy Libanon.

közösség

további frisss

lap tetejére