Kinyitotta kapuit az oberwarti Építőipari Vásár

vkriszti-SzR • 2015. január 23., péntek •
Január 22-25. között látogatható az oberwarti Építőipari Vásár. Mintegy 16 ezer négyzetméteren közel 300 kiállító szolgáltatásait tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállításon tíz magyar, azon belül is négy vasi vállalkozás mutatja meg magát.
Kinyitotta kapuit az oberwarti Építőipari Vásár

Az oberwarti vásárcsarnokban január 22-25. között ismét az építésé és a lakhatóságé a főszerep. A túlnyomó részt Ausztria déli és keleti részéről érkező kiállítók a vásáron bemutatják termékeiket, szolgáltatásaikat, innovatív megoldásaikat. 

Markus Tuider, a vásár főszervezője elmondta, hogy az osztrák építkezések száma ebben a burgenlandi régióban a legmagasabb, így a legjobb helyen van a szakmai vásár. A fő témák minden évben az energiaspórolás, építés, szanálás,a különböző fűtési technikák és a lakhatóság. Ezeket az idén még a kert és wellness egészíti ki.

Minden évben van egy téma, ami kiemelt szerepet kap a vásáron, ez idén a kertépítészet - mondta Markus Tuider. A vásár területén belül egy 600 m2-es részt valódi kertként alakítanak ki, ahol teraszok, faépítmények és egyéb kertépítészettel kapcsolatos dolgok kerülnek majd kiállításra. 

A vásáron lehetőségük van a vállalkozásukat interaktívan bemutatni, így nem csak az érdeklődőknek, ház építésére készülődőknek érdemes ellátogatni, hanem a szakembereknek is, hiszen hasznos praktikákat leshetnek el az osztrák mesterektől. 

Aki építkezésre készül az itt mindenképpen megtalálja, amit keres. Az építőipari vásáron a könnyűszerkezetes ház kínálatától a tetőfedőig, a biztosági cégekig minden megtalálható, így egy helyen tájékozódhat minden szükséges információról.

A vásáron a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is képviselteti magát. Balogh Károly, a kamara főtitkára elmondta, hogy ez egy nagyon jó lehetőség a magyar, határmenti vállalkozások bemutatkozására is. A vásár talán egyik legnagyobb eőnye, hogy a vállalkozók maguk mérhetik fel a (leendő) vásárlók igényeit. 

Szombathelyről egyébként évek óta visznek ki építőipari területen tanuló diákokat tanulmányútra a vásárra. 

Érdekesség, hogy a helyszínen minden tájékoztató kiadvány hozzáférhető magyar és német nyelven is, illetve igény szerint tolmács is áll a vendégek rendelkezésére. A vásár honlapja (www.baumesse-oberwart.at) is elérhető mindkét nyelven.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére