224 emberrel a fedélzetén lezuhant egy orosz utasszállító Egyiptom felett

frisss.hu Fotó: independent.co.uk • 2015. október 31., szombat •
A pilóta le akart szállni, de a leszállás előtt teljesen megszakadt a kapcsolat a géppel. Egyenlőre kizárták, hogy a gépet lelőtték volna.
224 emberrel a fedélzetén lezuhant egy orosz utasszállító Egyiptom felett

Szombat hajnalban válságtanácskozást hívott össze az egyiptomi kormányfő, mert lezuhant egy orosz utasszállító a Sínai-félsziget felett. A Guadrian lap szerint a gép teljesen megsemmisült és nincs túlélője a szerencsétlenségnek. A gépen amúgy szinte csak orosz utasok voltak és a repülőgép hét fős személyzete.

Az orosz légi irányításra hivatkozva a BBC úgy tudja, a Kogalymavia légitársaság Airbus A-321-es típusú repülőgépen 217 utas tartózkodott. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint mielőtt gép eltűnt volna a radarképernyőkről, a pilóta engedélyt kért a legközelebbi repülőtéren való leszállásra, mert rádiókapcsolata korábbi megszakadása miatt ezt szükségesnek tartotta. Ezután teljesen megszakadt a kapcsolat a géppel, amely ekkor 9000 méter magasan repült. A gép Sarm es-Sejkben szállt fel, Szentpétervárra tartott huszonhárom perccel felszállítás után, a Sínai-félszigetnél szakadt meg vele a kapcsolat. A félsziget szinte teljes egészében Egyiptomhoz tartozik.  – írja az index.

Első források szerint az egyiptomi biztonsági szakértők a gépet nem lőtték le, de hozzáteszik a Sínai-félszigeten az Iszlám Állam szélsőséges szervezeti is székelnek. 

Délelőtt megtalálták a gép roncsait, a mentőalakulatok a helyszínre tartanak, de kizártnak tartják, hogy bárki túlélhette volna a katasztrófát. 

közösség

további frisss

lap tetejére