125. évfordulóját ünnepelte a Horváth Boldizsár Szakközépiskola

vkriszti-HCs • 2015. február 20., péntek •
Teltházzal ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját az Aréna Savariában a Horváth Boldizsár Szakközépiskola.
125. évfordulóját ünnepelte a Horváth Boldizsár Szakközépiskola

Méltó nyitánnyal kezdődött az ünnepi gálaműsor. Az iskola énnekara előadása és a Himnusz eléneklése után Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere tartott beszédet. Párhuzamba állította az 1890-es időszak és a mostani időszak történéseit. Akkoriban a városvezetők észrevették az igényt a pénzügyi és kereskedelmi képzés iránt, most pedig felismerték a gépészmérnöki képzés szükségességét. Beszédének zárásaként emléklapot adott át az intézmény valamennyi diákjának és oktatójának az évforduló alkalmából.

Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az idén induló duális gépészmérnökképzésről beszélt. A rendszerváltás pozitív változásokat hozott, viszont az oktatás (elsősorban a szakképzés) területén maradtak hiányosságok. Azonban igény támadt a változásra, így kezdték el a német mintára épült gépészmérnökképzés megvalósítását.

A beszédek után Czunyiné Bertalan Judit, a köznevelésért felelős államtitkárasszony és Némethné Varga Imelda, a Szülői Szervezet elnöke jubileumi szalagot tűzött az iskola zászlajára.

A szalagtűzés után Sági József, az iskola igazgatója diavetítésen keresztül mutatta be az intézmény 125 évét.

Az iskola két oktatója - Király Bernadett és Kulics György - is miniszterelnöki dicséretben részesült.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére