100% tavasz: itt vannak az első hóvirágok!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 20., hétfő •
Pár napja megérkezett az első gólya is Szombathelyre, most pedig kibújtak a tavasz hírnökei.
100% tavasz: itt vannak az első hóvirágok!

Mikor pár napja beszámoltunk róla, hogy megjött az első gólya, nem gondoltuk volna, hogy a szombathelyi az első, aki az országba visszatért a hosszú tél után. Most pedig újra jó híreket kaptunk fotósunktól, Hornyák Emőkétől, aki lefotózta a tavasz másik hírnökét, a hóvirágot. Nem szabad feledni, hogy a hóvirág 2005 óta védett növény, természetvédelmi eszmei értéke 10 ezer forint, ezért ekkora büntetést szabhatnak ki egyetlen szál leszakításáért is, így jobb ha nem gyűjtünk sehol. 

Hogy milyen idő lesz a napokban? Estig nyugaton folytatódik a gyengén felhős idő, míg kelet felé haladva egyre felhősebb, párásabb időre számíthatunk. Éjszaka a kevésbé felhős területeken sűrű köd képződik, és másutt is romlanak a látási viszonyok. A ködben szitálás is lehet. Hétfőn javulnak a látási viszonyok, a rétegfelhőzet a legtöbb helyen szakadozottá válik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A legtöbb napsütés délnyugaton valószínű.

Késő délutántól észak felől növekszik, vastagszik a felhőzet, de estig csapadék nem valószínű. Vasárnap gyenge marad a változó irányú légmozgás, hétfőn többfelé megélénkül a délnyugati, nyugati szél.


 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 5 és 11 fok között várható.

közösség

további frisss

lap tetejére