Virágkötők versenyeztek

EB • 2012. április 14., szombat •
Ki gondolta volna, hogy nem csak különleges csokrokat, de legyezőt és szőnyeget is lehet készíteni virágból. Nem kell hozzá más, mint egy jó adag fantázia, kitartás, és sok-sok alapanyag. A 23. alkalommal megrendezett országos szakmai versenyen egyikből sem volt hiány.
Virágkötők versenyeztek

A Hermann Ottó Szakképző Iskolában a kilencvenes évektől kezdve tartanak virágkötő versenyeket. Egyrészt ilyenkor bemutatkozhat az iskola, bizonyíthatja, hogy természetközeli képzéseivel egy üde színfoltot képvisel a városban, másrészt a diákok számára is egy kitűnő csapat összekovácsoló program.

Ezúttal 7 város 7 iskolájából érkeztek vállalkozó szellemű tanulók, akiknek a barokk stílus jegyében kellett elkészíteniük munkáikat. Négy kategóriában, - csokor, ajtódísz, legyező, szőnyeg,- bizonyíthatták tudásukat.

Gombás Attila, a Magyar Virágkötők Szövetségének az elnöke szerint a diákok kitűnően azonosultak a korral, szépen teljesítették a feladatokat. A nők szívéhez a virágon keresztül vezet az út, ennél már csak a virággal feldíszített legyezők nőiesebbek- mondta. Az elnök szerint ez volt talán a legnehezebb, és a legtöbb technikai újítást igénylő feladat. Ebben a műfajban Bernár Bernadett vihette haza a győztes kupát. Az iskolák összetett versenyét is a budapestiek nyerték, a legügyesebb szombathelyi virágkötő Kelemen Alexandra lett.

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére