Vadászat lesz a Jáki úti temetőben

Frisss • 2013. május 15., szerda •
Vadászat miatt lezárják Szombathelyen a Jáki úti temetőt május 17-24-én és június 3-9-én 22 órától hajnali 5-ig. A környező utcákban is fokozott figyelmet kérnek a közlekedőktől -olvaható a Huntingpress.eu oldalon.

Az utóbbi években nem egyszer kellett a temetőt üzemeltető Vas Megyei Temetkezési Kft.-nek megkérnie az engedélyt a gyérítésre. Jancsóné Sárdi Katalin a lapnak elmondta: a temetőt látogató hozzátartozók jelezték, hogy őzek teszik tönkre a sírokat, eddig idén már több mint tízet: lelegelik az azokon elhelyezett virágokat (a krizantémot nem szeretik, viszont a fehér szegfű a kedvencük), illetve dísztárgyakat is összetörnek. A vad feltehetőleg a több helyen rozoga, hiányos kerítés miatt jön be a temetőbe.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a helyi vadásztársaságnak vadat kell gyérítenie a sírkertben,

A Huntingpress.eu.úgy értesült, hogy Iszak Rajmund Miklós, a vadásztársaság vadászmestere – aki egyben vadőr is – egy másik hivatásos vadásszal fogja gyéríteni az őzeket, természetesen a legnagyobb elővigyázatosság mellett. A lakosságot a temető vezetésének kell figyelmeztetnie a vadászatról kihelyezett táblákon és a sajtóban, valamint a biztonságról lezárással is kell gondoskodnia.

 

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére