Négy lábon könnyebb? - Lógott a nyelve mindenkinek...

sklara. • 2012. június 25., hétfő •
Csoki, friss bukta, házi szörpök – négy- és kétlábú barátaikkal loholtak a “Vizek nyomában” a kirándulók hétvégén. A Kőszegi-hegységben forrástúrán fáraszthatták ki magukat a jó kondiban lévő erdőjárók.

A kutyáikat is elhozhatták magukkal azok, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy 15 vagy 25 km-t gyalogoljanak forrástól-forrásig. A GesztenyeKék Természetbarát Egyesület szervezésében, a Kőszegi-Hegység Túrázója (KHT) túrasorozat második felén a résztvevők remek időben keresték fel a Kőszegi-hegység ismertebb és kevésbé ismert forrásait, jelvény reményében. Jó hír, hogy senki nem tévedt el az ösvényeken...

Az ellenőrző pontokon csokival, müzliszelettel, zsíros-, lekváros- és nutellás kenyérrel, szörpökkel és frissen sütött buktával pótolhatták az elveszett energiát a lihegő kirándulók. A túrán rendszeresen elinduló négylábú barátainkról sem feledkeztek meg a szervezők: ők vízzel, jutalomfalatokkal és dicsérő szóval kedveskedtek az ebeknek.

Mint mindig, idén is új kitűzőt és emléklapot kaptak a teljesítők a KHT túráján. Legközelebb már csak ősszel szerveznek hasonló programot: szeptemberben lesz az „Avar-kortól napjainkig” – Történelmi barangolás a Kőszegi-hegységben. (Információ: www.gesztenyekek.hu) Nemcsak a testet, de a lelket is próbára teszi egy-egy ilyen kirándulás - a fáradtság kihozza az ember igazi személyiségét. Ilyenkor minden-ki-derül.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére