Halottak napja, mindenszentek: így készül a koszorú otthon egy ezresért

JZS • 2012. október 24., szerda •
Aki egyszer megszületett, annak egészen biztosan vannak elhunyt hozzátartozói is. Hajlamosak vagyunk év közben elfeledkezni arról, hogy felkeressük a nyughelyeket, de Halottak napján mindenki ellátogat a sírkertekbe. Iskolakezdés után, és karácsony előtt 2 hónappal, bizony megterheli ez a családi kasszát. A Valentin Virágüzlet munkatársai a frisss.hu-val karöltve most azoknak segítenek, akiknek vékony a tárcája, de mégis szeretnék méltóképpen felkeresni a temetőt. Koszorút kötünk házilag!

Bolti beszerzésre vár a szalma-alap, a szalag, és a drót. Ágakat a kertből, tobozokat, és egyéb terméseket a díszítéshez pedig az erdőből szerezhetünk. Fenyő, tuja, babér éppoly jó – ízlés dolga, kinek mi tetszik.

Mikor nekiláttam a cikk megírásának kicsit aggódtam, hogy nekem kell elkészítenem majd a koszorút, de Mohácsi Krisztina, a Valentin Virágüzlet virágkötője segítségemre volt ebben. Lépésről lépésre bemutatta, egy egyszerűbb koszorú elkészítését.

Az ágakat gallyaira szedjük, hogy jól kezelhető 10-15 centis darabokat kapjunk. A különböző zöldeket kombinálhatjuk is, ettől csak szebb lesz. Beborítjuk a szalma alapot, és folyamatosan körbe haladva dróttal rákötjük.

Ezután jön a „kihegyezés”. Három ágat, háromszög formára felteszünk, és szintén oda tesszük.

Majd ebbe a háromszög alapú ágyba kezdjük el beleszúrni a feldrótozott tobozokat, és más terméseket, valamint a szalagot. Csak a fantáziánk szab határt.

Az ügyes kezűek akár lakkozhatják, vagy színezhetik is ezeket az apró díszeket, bár idén inkább a pasztell színek divatja van.

Alapot készíthetnek akár a toboz pikkelyeiből is, egyenként feltűzdelve az alapra – bár ez  eléggé időigényes!

Egy koszorú elkészítése házilag nagyjából egy órát vesz igénybe. De ha figyelembe vesszük, hogy így kevesebb, mint ezer forintból megúszhatjuk a dolgot, én azt mondom érdemes.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére