Időjárás percről-percre - feloldották az útzárat a 86-oson (frissítve)

idokép-frisss.hu • 2014. január 24., péntek •
Feloldották az útzárat a 86-oson, miután megtisztították a szennyeződéstől az útburkolatot. Fotósunk körbejárta a várost, járhatóak az utak, sehol sincsen egyelőre fennakadás. Olvassa el, és hallgassa meg a legfrissebb információkat a frisss.hu-n!
Időjárás percről-percre - feloldották az útzárat a 86-oson (frissítve)

16:30 Felodották az útzárat a 86-oson, újra járható a Szombathely-Balogunyom szakasz

Mituán sikeresen megtisztították az utat az olajos szennyeződéstől, feloldották az útzárat Szombathely és Balogunyom között - értesült a frisss.hu. Vigyázzon az úton, közlekedjen óvatosan, Önt is hazavárják!

15:41 A városban egyelőre járhatóak az utak (fotókkal)

Fotósunk körbejárta a várost, és komolyabb fennakadásokról nem számolt be. Az utak jól járhatóak, az elővigyázatosság azonban nem árt, hiszen hamarosan lehűl a hőmérséklet, ami csúszóssá teszi a nedves útburkolatot.

Itt vannak a legfrissebb fótóink a jelenlegi helyzetről:

 

14:35 Pár perce felborult egy mentőautó a Szombathely-Körmend szakaszon, a kisunyomi vasúti átjárónál, gázolaj folyt az útra

A szombathelyi Mentőállomáson megerősítették információnkat, miszerint pár perce felborult egy mentőautó a 86-os út Szombathely-Körmend szakaszán, a kisunyomi vasúti átjárónál. Bővebb tájékoztatást nem tudtak adni, zajlanak a mentési munkálatok. Személyi sérülésről egyelőre nincs információnk.

Balogh Nikoletta tűzoltó zászlós, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője időközben szintén megerősítette információnkat. Tájékoztatása szerint a mentőautó lesodródott az útról, és felborult. A szombathelyi hivatásos tűzoltók azonnal a helyszínre érkeztek, de beavatkozásra nem volt szükség, mert időközben a mentőautót sikerült felállítani. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor teljes útzár van érvényben mindaddig, amíg a rendőrség helyszínel.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint nem az időjárás okozta a mentő felborulását, hanem egy kamionból nagy mennyiségű gázolaj folyt az aszfaltra Balogunyom és Szombathely között. A közútkezelő tájékoztatása szerint életveszélyes a közlekedés a helyszínen!


 

13:20 Az OMSZ elsőfokú riasztást adott ki Szombathelyre

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint Szombathelyen jelenleg elsőfokú riasztás van érvényben. Ez a legenyhébb fokozat, és egyelőre szombat éjfélig van érvényben. A met.hu tájékoztatása alapján gyenge hófúvások várhatóak, és a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. A következő 24 óra alatt 10 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

 

12:40 Pétervári Tibor, az OMSZ szombathelyi észlelője tájékoztatta a Frisss FM-et

Magas a talajhőmérséklet egyelőre, így nem marad meg a leesett csapadék. A délután folyamán már negatív tartományba kerülhet a hőmérséklet, így estefelé lefagyásokra is lehet számítani - tájékoztatta az OMSZ szakembere rádiónkat. Hallgassa meg Ön is, mi várható a következő órákban Szombathelyen!

 

 

11:10 A Magyar Közút "Útinform"-szolgálatának közleménye

Útinform szolgálatunk péntek 5.30-as összesítése alapján az M5-ös autópálya balástyai szakaszán és az M43-as autópályán, valamint az M7-es autópálya Zala megyei szakaszán és az M70-es autópályán havazik. Az M1-es lébényi és az M7-es fonyódi továbbá az M6-os tengelici szakaszán és az M60-as autópályán szálingózik a hó.

A nyugati határszélen Fertőszentmiklós, Szombathely, Vasvár, Zalaegerszeg és Lenti, délen pedig Nagyatád, Kaposvár, Baja, Kiskunhalas, Szeged és Makó térségében havazik, Körmend környékén hódara hull, Mosonmagyaróvár, Győr, Keszthely, Marcali, Székesfehérvár, Sárbogárd és Pécs környékén pedig szálingózik a hó. A csapadékos területeken a kiszórt olvasztóanyagok hatására a hó elolvad, vizes, nedves az úthálózat, a kora reggeli órákban közel 250 munkagépünk dolgozott a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

A látási viszonyok általában jók, de a Dunántúlon elszórtan párás a levegő. Ködfoltok alakultak mi Tatabánya környékén, Vasvár és Nagyatád térségében pedig a hóesésben csak közepesek a látási viszonyok.

Az országban általában szélcsend van, csak Sátoraljaújhely tájékán észleletek közepes erejű széllökéseket útellenőreink.

Arra kérjük a közlekedőket, ha útnak indulnának fokozott óvatossággal és inkább lassabban, megfontoltabban közlekedjenek, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek. Útinform szolgálatunk munkatársai a hivatalos Facebook és Twitter oldalainkon naponta hatszor osztanak meg országos összesítést az aktuális útállapotokról, útviszonyokról 5.30 és 17.30 között. A közlekedési eseményekről (balesetek, lezárások stb.) a www.utinform.hu oldalon kaphatnak folyamatos tájékoztatást a közlekedők, a megyei és autópálya diszpécserek telefonos elérhetőségei szintén ezen a weboldalon érhetőek el, az Útinform munkatársait pedig a 06-1-336-2400-ás telefonszámon keresztül kereshetik az autósok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére