Idén sikerülni fog!

JZS • 2013. január 07., hétfő •
Egy felmérésből kiderült, hogy az újévi fogadalmak toplistáját évtizedek óta a fogyókúra vezeti. Ilyenkor megtelnek a konditermek, jobban fogynak a diétás termékek is a boltokban. Persze csak pár hétig. Van, akiknek elég pár nap, van, akinek pár hét, és beletörik a bicskája a komoly vállalásba. Mi most összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, hogy a sikeres 10%-hoz tartozzon Ön is, kedves Olvasó!
Idén sikerülni fog!

Az első és legfontosabb, hogy ne tekintsük kúrának a diétát. Hiszen az magában hordozza, hogy amint, felhagyunk vele, újra visszaszaladnak a kilók. Persze, akkor nem kell majd gondolkodni, hogy mi lesz a jövő évi fogadalom…

Ne méredzkedjünk minden nap! Attól csak elmegy a kedvünk! A bioritmusunknak, és a Hold ciklusoknak hála hol több, hol kevesebb vizet tart vissza szervezetünk, ami hatással van aznapi súlyunkra is. Érdemes havonta, reggel, éhgyomorra, zuhanyzás előtt a mérlegre állni.

Ne válasszunk túlságosan drasztikus diétát sem! Mert azt rövid időn belül fel fogjuk adni. Az ember, ha magába néz, pontosan tudja, hogy milyen táplálkozás-béli hibák vezettek a plusz kilókhoz, úgyhogy elsősorban koncentráljunk azok kiküszöbölésére. Hagyjuk el az esti nassolást, vagy épp ne együnk meg minden nap egy tábla csokit. Könnyen betartható, anyagilag sem megterhelő, és nem igényel nagy „életmódváltást”, ha egyszerűen elhagyjuk a kenyér-féléket, és a tésztát.

Sokan szeretnék sport nélkül megúszni a dolgot, de sajnos anélkül nehéz lesz. Megkönnyíti a dolgunkat, hiszen a sport idővel izmot épít, több izomzat pedig több kalóriát éget el. Másrészt a fogyás utáni alakot is formásabbá teszi. Az elégetett kalóriákról nem is beszélve. Erre is él a kevesebb több elve. Ha úgy érezzük, egyelőre csak arra tudjuk rávenni magunkat, hogy heti kétszer eljárjunk táncórára, semmi gond! Az pont heti két táncórával több, mint amit eddig mozogtunk, nem de?! A lényeg, hogy jó szívvel menjünk! Mert tudományosan alátámasztott tény, hogy az örömteli mozgás sokkal hatásosabb, mint a „foghúzós” muszáj-tréning. A lényeg, hogy tartsunk ki!

Húsvétra meg lesz az eredménye!

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére