Ezek voltak a nyár slágerei

bz • 2012. szeptember 16., vasárnap •
A jól sikerült nyári slágerek örök emlékek. Évek múltán is visszaidézik életünk adott korszakának hangulatát. Most összegyűjtöttük azokat a zenéket, amelyekről nosztalgiázás közben 2012 jut majd eszünkbe.

Miután visszatekintettünk a nyári mozis kínálatra, elérkezettnek látjuk az időt, hogy összegezzük élményeinket zenei téren is. Jelöltjeinket két kategóriában (magyar és külföldi) a FrisssFM 97,7 kínálatából válogattuk.

Külföldi

3.: Flo Rida – Whistle
Flo Rida a tengerparton vonagló hölgyeknek tart bevezető leckéket a nyelvészet rejtelmeibe – így foglalhatjuk össze e kiváló remekmű mondanivalóját. A testes rapper a világ legelcsépeltebb trükkjét veti be, hogy nyári slágert alkosson: fütyörészik. Ez már évtizedek óta nem menő, de működik. Most is megtette hatását, így lép ő is Bob Sinclair, Peter Bjorn és a többiek nyomába. A fütyűlős dal a harmadik helyet érdemelte ki külföldi kategóriában.

2.: Oceana – Endless Summer
Az Endless Summer a német Oceana kislemeze, 2012. május 4-én jelent meg és a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos dala is lett. Aki a rádiókban esetleg nem találkozott vele, az a tévéközvetítések során biztosan megismerte, így lett ez a nyár egyik meghatározó slágere. A dal amúgy nem tesz hozzá sokat a zeneművészethez. Egyszerű elektronikus alapok, egyszerű szöveg… az a tipikus takarítás közben végtelenítve dúdolható fajta - ezért lett második.

1.: Carly Rae Japsen – Call Me Maybe
Az idei nyáron egyértelműen a Call Me Maybe vitte a pálmát. (A dalt egyébként 2011-ben adták ki!) Talán fontos infó, hogy ez a szám nagyon tetszik Justin Biebernek is – legalábbis erre utalnak a fiú-sztár twitter bejegyzései. A 26 éves Carly Rae Japsen dala egyébként arról szól, hogy találkozott egy szakadt helyes sráccal, aki annyira feltüzelte, hogy még aznap este hagyta magát… elcsábítani. Másnap reggel pedig búcsú gyanánt hanyagul odaveti az este jól teljesítő fiatalembernek, hogy „itt a számom, ha gondolod felhívhatsz” azaz „here's my number, so call me maybe”.

Hazai

3.: Muri Enikő - Késő már
Válassz egy jó dalt, és csinálj belőle slágert magadnak – ezt a módszert követte Muri Enikő, aki Késő Már című felvételével hódított ezen a nyáron. Az X-Faktor második szériájának legjobb női hangja egyszer azt nyilatkozta: „Szeretném, ha az emberek sírnának a dalaimon, szeretném, ha nevetnének a szövegeimen, szeretném, ha buliznának rájuk.” A 'Késő már' utóbbi kívánságát teljesíti. Igazi csajos nóta, a magyar indulók között a harmadik.

2.: Mr. Andreas – Jégkrém
Előre talán kicsit izzadság szagú lehetett, elképzelve a szituációt, amint a producer és mister András valami eladhatón törik a fejüket. Producer: „nyári kell, mondtam már… nem igaz, hogy nem jut eszedbe valami használható…” Andreas: „hátttőő… tegnap voltunk fagyizni a haverokkal...” Producer: „Nyaljuk a fagylaltot? Nem gondolhatod komolyan, hogy pont a Ferótól lopunk?!” Andreas: „Legyen akkor… limon… vagy inkább jégkém!” Producer: „Jégrém! Te zseni vagy!” Valahogy így lett második e kiváló felvétel.

1.: Soerii and Poolek – Ez egy brutális nyár
A Butális nyár minden szempontból első helyezett. Hogy ezt az összefüggést megértsük, megkérdeztük szakértőnket, a FrisssFM műsorvezetőjét, Horváth Áront. „A Soerii and Poolek a kedvenc zenekarom. Nem a zenéjük miatt – mert a sokszor értékelhetetlen, hanem puszta létük, megjelenésük és produkcióik varázsolnak el…” Áron még interjút is készített a number one együttessel, amelyet itt mindenki (18 évnél idősebbek) újra elolvashat.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére