Ciki a repedt sarok!

JZS • 2012. június 13., szerda •
Nyáron le kerülnek a cipők - és jó esetben a zokni is, ha szandált viselünk. Nincs kellemetlenebb látvány, mint az ápolatlan lábfej. Jöjjön néhány praktika, amivel elejét vehetjük a repedt saroknak!

 

Az ápolt láb nem luxus, csak odafigyelés kérdése - Forrás: www.life.hu

Felejtsük el a sarokreszelőt

A legjobb, ha pedikűröshöz fordulunk segítségért, de lássuk be, most ínséges idők járnak. Sokat spórolhatunk, ha magunk látunk neki a lábápolásnak. Hosszútávon a rendszeres bőreltávolítás arra készteti a sejteket, hogy újratermelődjenek. A nyár elején egy kiadós bőrradír, és sarokreszelés elkerülhetetlen, de hosszú távon nem ez a jó megoldás.

A krémezés a nyerő

Ehelyett a lábfej rendszeres hidratálása a jó stratégia. Van, akinek elég, ha fürdés után a test többi részével együtt a lábfejet is bekeni testápolóval. De akad olyan is, akinek jóval zsírosabb, gazdagabb hatóanyaggal rendelkező krémet kell felvinnie bőrére. A hatás fokozható, ha a krémezés után egy jól benedvesített zoknit is felhúzunk. Ezzel még hatékonyabb lesz a felszívódás, ráadásul a nyári kánikulában még hűsít is!

A krémezés igazán hatásos - Forrás: www.femina.hu

A pasikra is vonatkozik

Mielőtt még a férfiak azt gondolnák, hogy ez egy újabb női mánia, azt kell, hogy mondjam, egyáltalán nem erről van szó. Sőt, ez az urakra éppúgy vonatkozik! Nincs illúzió-rombolóbb, mint egy nyári éjszakán arra ébredni, hogy párunk érdes lába karcolja bőrünket - a szerelmes együttlétekről nem is beszélve.

A lepattogzott lakk sem szép látvány - Forrás: www.nlcafe.hu

Ez nem szivárvány

Sokak nem tulajdonítanak nagy jelentőséget annak sem, hogy kezükön és lábukon eltérő színű lakk díszeleg. Ami persze abban az esetben nem is nagy gond, ha lágy tónusú, pasztell színekről van szó. De kérem, aki a kezét tűzpiros lakkal festi ki, az ne kenjen kéket vagy zöldet a lábkörmeire, mert az nem túl szép látvány, és nem csak a divatszakértők szerint!

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére