Barackot, ne csak a kobakra!

JZS • 2012. július 17., kedd •
Indul a sárgabarack szezon. Befőtt, lekvár, sütemény, krémleves, és gyümölcssaláta egyaránt készíthető belőle. Ráadásul, ha szerencsénk van, már 300 forintért megkaphatjuk kilóját. Utánajártunk - ha már szezonja van - miért érdemes belőle sokat csemegézni.

Forrás: www.network.hu

Kicsiknek-nagyoknak

A sárgabarack gyümölcsének legnagyobb része víz, 10 dekája mindössze 44-51 kalóriát tartalmaz. A- és C-vitamin-tartalma nagyon magas. Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin igényünket, és sok benne a béta-karotin is, ami nyáron segítheti a szép, és egyenletes barnulást. Ezenkívül tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort, és ként is, ami a csontok és a szövetek újjáépítésében fontos - így fogyasztása fiataloknak és időseknek egyaránt javasolt.

Forrás: www.network.hu

A sárgabarack növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, és a vírusok által okozott fertőzéseket. Ráadásul a sárgabarackban rejlő B17 vitamin gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését is.

Botox helyett barack

A sárgabarack jótékony hatással van a bőrre, a hajra és a körömre. Magjának olaja zsírsavakban gazdag, természetes módon regenerálja a bőrt és a kötőszöveteket. Épp ezért gyakori összetevője hidratáló készítményeknek, tusfürdőknek, bőrradíroknak és egyéb kozmetikai termékeknek is.

Forrás: www.blogspot.com

Igyekezzünk hibátlan, barna foltok nélküli szemeket vásárolni. A keményebbek jobban bírják a szállítást, és főként befőtt eltevésre alkalmasak, míg a puhákból lekvárt főzhetünk.

Évszázados tapasztalat

Egy brit sebész, Dr. Robert McCarrison 1922. január 7-én megjelent újságcikkében egy kis népcsoportról, a hunzákról írt, akik a Himalája hegyeiben élnek. Állítása szerint akkoriban nálunk nem volt ismert rákos megbetegedés, sőt orvosaik és kórházaik sem voltak. Az ott élők mégis 100 éves átlagéletkort értek el, tökéletes életerőben és jó egészségi állapotnak örvendve. A nők bőre feltűnően szép, és sima volt, még idősebb korban is - tizenöt-húsz évvel fiatalabbnak tűnnek, mint más vidéken élő asszonyok. McCarrison szerint erre egyetlen magyarázat van, hogy a hunzák rengeteg sárgabarackot ettek.

Fogyasszák egészséggel!

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére