Ballag már a véndiák – no de mennyiért?!

JZS • 2012. május 04., péntek •
Továbbra is kapós a telefon, kelendő a virág, csörög az arany. Utánanéztünk mennyit költünk manapság a ballagási ajándékokra.
Ballag már a véndiák – no de mennyiért?!

Forrás: www.westindex.hu

Nem csak a diák, hanem a telefon is okos

Válság ide vagy oda, a ballagás továbbra is fontos családi esemény. Kopácsi Pétertől, az egyik szombathelyi telefonbolt tulajdonosától megtudtuk, hogy idén is sláger a mobiltelefon. A készülékek közül az érintőképernyős, facebook-képes típusok a legkelendőbbek. Ami az árakat illeti, harmincezer forinttól már kapunk ilyet, de akad olyan is, aki százötvenezres mobilt zsebel be.

Óra és fehérarany a sláger

Az ékszerüzletek is megtelnek ilyenkor vásárlókkal, és ki-ki a maga pénztárcájához mérten vesz ajándékot. Balogh Zoltán, az egyik szombathelyi ékszerüzlet tulajdonosa elárulta, ilyenkor nem fukarkodnak a családok. Mindenki lehetőségéhez mérten vásárol ékszert, de abban igyekszik a maximumot nyújtani. Ezüst ékszereket már ötezer forinttól találunk, de aki az aranyat választja, az akár több tízezer forintot is elkölthet erre. Balogh Zoltán tapasztalatai szerint a fiúkat órával lepik meg leggyakrabban, és sokszor egy-egy évszámot, vagy egy kedves idézetet is belegravíroztatnak az ajándékozók. A gyűrű, nyaklánc, fülbevaló, karkötő a lányok kiváltsága, az aktuális trendek szerint leginkább fehéraranyból.

Forrás: www.ittierre.hu

Még mindig dukál a virág is

Azt gondolnánk, hogy manapság már nem divat a virágcsokor a ballagásokon, és ezzel nagyot tévedünk! A virágboltokban már a hosszúhétvége előtt leadták a rendeléseket az előrelátóak, tudtuk meg Bodóné Elek Ágnes,  virágbolt tulajdonostól. A sláger a papagáj virág, amely halvány sárgás színével az idei szezon legkelendőbb virága. Ágnes azt is elárulta nekünk, hogy még mindig van kereslet a „ballagási szalagokra”, amit a csokrokra szoktak kötni, és egy-egy életbölcseletet, vagy idézetet írnak rá. A fiúk csokra általában egyszerűbb, gyakran csak egy szál virágból áll, míg a lányoké élénkebb színű, és többféle virágból kötik. Az árakat itt is a lehetőségek szabják: kétezer forintért már lehet alkalomhoz illő csokrot venni, de ötezerből már igazi költeményt kapunk.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére