Öt dolog, amit mindenképp csomagolj a bőröndbe

EB • 2012. július 12., csütörtök •
Bikini és napszemüveg a strandra, magas sarkú és fekete pántos az esti koktélozáshoz- ezek azok a darabok, amelyek talán elsőre eszünkbe jutnak, ha a nyaralást tervezgetjük. Van azonban még jó néhány dolog, melyek nélkül nem érdemes útnak indulni. Azokat az apróságokat gyűjtöttük össze, melyek akkor tűnnek csak fel igazán, ha nincsenek kéznél.

Váltás meleg ruha

Akármilyen kánikulát is jósolnak a meteorológusok, egy váltás meleg ruhát tanácsos a bőröndbe préselni vész esetére. Nincs annál rosszabb, mint egy hirtelen jött front miatt a szálloda szobájában végigdideregni a szabadságot. Egy esőkabát, egy farmerdzseki és zokni- csak egy kis kreativitás, és még a nyári ruhával is variálhatóak.

Úti-patika

Fájdalom-és lázcsillapító, lázmérő, sebtapasz, kötszer, kalcium pezsgőtabletta, széntabletta-, ha egy egész patikát nem is, néhány alap gyógyszert csomagoljunk a táskánkba. Elég egy alapos huzat, néhány falat a strandi büféből, vagy egy sikertelenül kikerült kavics a talpban, és máris szükség lehet rájuk. Ne hagyjuk, hogy a nyaralás rémálommá váljon, inkább készüljünk fel előre, és hozzuk haza őket úgy, ahogy elvittük.

A gépeknek is jár a feltöltődés

A fényképezőgép és a kamera legtöbbünk kezében akkor dolgozik, amikor mi pihenünk. Ahhoz, hogy minden pillanatot megörökíthessünk, gondoskodnunk kell a masinák töltőiről, pótelemeiről is. Ezeket célszerű a táskán belül is úgy elpakolni, hogy bármikor könnyen hozzájuk férhessünk, hiszen még útközben is szükség lehet egy kis energiára. És ha már energia, ne felejtsünk el magunkkal vinni egy zseblámpát sem, hátha kedvet kapunk egy éjszakai túrára…

Olvasnivaló

Még ha először nehéznek is tűnik, néhány napig függetlenítsük magunkat a TV-től, számítógéptől, és a mobiltelefonálást is szűkítsük le a legszükségesebbekre. Olvasni viszont lehet utazás közben, a strandon, a padon, a teraszon is… Évközben sokan hosszú listát írnak, hogy ha lesz majd idejük, mi mindent szeretnének elolvasni. Még jobb, akik be is szerzik a köteteket, csak bedobják a többi közé. Későbbre. Most eljött az ideje annak, hogy elővegyük, leporoljuk, és a bőrödbe tegyük őket.

Szomjúság ellen

Elég illúzióromboló tud lenni, amikor ott áll előttünk egy behűtött üveg bor, és jobb híján fakanállal kell benyomni a parafát, mert nincs dugóhúzónk. A panziókban, szállodákban általában figyelnek a részletekre, és a poharak mellé a nyitó eszközöket is oda készítik, de jobban járunk, ha mi magunk is teszünk el egy bor - és egy sörnyitót. Szinte semmi helyet nem foglal, és sok nehézségtől kímélhetjük meg magunkat, ha időben gondolunk a részletekre.

A nagy melegben fokozottan figyeljünk a folyadékbevitelre, igyunk napközben sok szénsavmentes ásványvizet. A legjobb talán, ha egy kisebb palackkal mindig tartunk a kézi táskánkban.

Olvassa el nyaralási tippünket: Havi egy tízezres a tengerig elég lesz !

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére