5 dolog, amiért jó, hogy itt az ősz

JZS • 2012. szeptember 16., vasárnap •
Mikor a szerkesztőségben megkérdeztem a kollégákat, nagy volt az egyetértés. Szüret, gombaszedés, begubózás, és nagy séták a szabadban. Ha még nem találta meg a pozitívumot az őszben, akkor mi segítünk: jön öt érv az új évszak mellett!

„Gasztro-feszt” hegyek, hova legyek

Szerintünk a legjobb, hogy számtalan gasztro-fesztivál vár minket ezekben a hónapokban. Szüreti mulatságok, gesztenye ünnep, és tökfesztivál megyeszerte. Óbor, és must, sült gesztenye, és dísztök a kínálat. Jobbnál-jobb programok, amik igazán kellemes kikapcsolódást nyújtanak az őszi napokon is – persze, csak ha vagyunk annyira szerencsések, hogy jó időben zajlik a rendezvény.

Viszlát, uborkaszezon!

Mi, újságírók csak „uborka-szezonnak” hívjuk a nyarat, mert olyankor lassabb fokozatra kapcsol a közélet. Ősszel újra indul a közgyűlés, a hivatalok is jobban pörögnek. Ráadásul a nyár végére már kifejezetten irritáló, hogy folyamatosan azzal a kibúvóval szembesülünk, hogy bármit is akarunk elintézni, az illetékesek szabadságon vannak. És hip-hip hurrá, visszaállt a hétköznapi rendre a tömegközlekedés, ezzel is megkönnyítve rengeteg ember életét.

Újra nincs egy rongyom sem

Nőként kifejezetten nagy öröm újra előhalászni a klassz kis kabátkákat, blézereket, sálakat, és a szebbnél-szebb harisnyákat is. Újra előtérbe kerülnek a narancsos árnyalatok, és a pasztellszínek, mind a smink, mind az öltözködés terén. Milyen jó is az, hogy a komoly erőfeszítések árán felapplikált smink nem olvad le az arcunkról a 35 fokos kánikulában! Ahogy azt is bevallhatjuk, hogy ilyenkor hajlamosak vagyunk a szőrtelenítés kérdését is lazábban venni. Ahogy a vékony testalkatú férfiak is fellélegezhetnek, és pipaszár lábaikat hosszú nadrágba bújtathatják, ami szintén nem egy elhanyagolható szempont.

Eljött a nagy séták ideje

Bár a nap egyre kevesebb időt tölt az égbolton, azért még bőven akad lehetőségünk a sétára a szabadban. Amellett, hogy egészséges, még a lelket is feltölti. Pompás színek kavalkádja a fákon, és mámoros sistergés a talpunk alatt, a lehulló falevelek között sétálva. Kedvesünkkel, barátainkkal, vagy épp házi kedvencükkel egyaránt kellemes elfoglaltság, ráadásul egy fillérbe sem kerül!

Pörgős nyár volt - pihenjük ki

A Forma-1 is áttért Európába, ki ne szeretne a monoton motorzajra aludni a vasárnapi ebéd után. Ennél még jobb, ha az ereszen kopogó esőcseppeket hallgatva összebújunk kedvesünkkel, megnézünk egy jó kis filmet, és begubózunk kicsit – a pásztorórákról nem is beszélve. Jó társunk lehet ebben egy pohár bor, vagy épp egy forró csoki. És nem kell karácsonyig várni a forralt borra sem – ugyan, ki tiltja meg?! Elő a romantikus vígjátékokkal, és a nyár óta halogatott könyvvel, és kapcsoljunk ki egy kicsit! A nyarat is ki kell heverni valamikor!

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére