2012 legkeresettebb telefonjai

PÁ • 2012. december 30., vasárnap •
Az újév beköszöntével érdemes kiértékelni a "karácsonyi telefon top 5-ös" listát, tehát lássuk, mik voltak a legnépszerűbb ajándékok, a telefonok körében.

 

Általánosságban véve az okostelefonok, - azaz az emailezésre, filmezésre, játékra alkalmas készülékek – éve volt 2012. Azon belül is az androidos telefonok (jóval szélesebb gyártói támogatottságuk miatt) vitték a prímet, azonban nem kell félteni sem az iPhone, sem a „nem okos telefon” kategóriába tartozó darabokat sem. Kevésbé meglepő módon azonban nem igazán fogytak a Windows rendszerével szerelt telefonok, melynek oka egyrészt az áruk, valamint a két másik operációs rendszerhez mért ismeretlenségük lehet. A Frisss.hu utánajárt melyek voltak 2012 top telefonjai.

 

Az ötödik: Huawei G300

Az ötödik helyre kedvező árfekvése, és meggyőző felszereltsége miatt befutott az eddig viszonylag ismeretlen gyártónak számító Huawei készüléke, a G300-as, mely elsősorban a fiatalok körében aratott sikert, akik szeretik a legjobb elérhető „vasat” tudni a motorháztető alatt. A kínai gyártó nekik szánt, androidos telefonja igazi Jolly Joker ebben a versenyben, hiszen amellett, hogy igyekszik versenyképes maradni a legújabb darabok mellett, az árával a szülőknek is tetszetős.

 

A negyedik: iPhone 5

A korábbi évek sikerei ellenére az iPhone 5 jobbára csak a presztízse miatt aratott győzelmet a konkurenciával szemben, belső felépítésre azonban nem mutatott akkora újdonságot. Nagyot szólt, azonban a szinte mémmé vált Apple Maps miatt külföldön nagyot bukott, melynek hazánkban kevésbé volt érezhető a jelenléte. Kialakítása, marketingje és az újdonság ereje miatt, azonban sok korábbi iPhone tulaj a váltás mellett döntött, így érthető, hogy bekúszott listánk negyedik helyére.

 

A harmadik: Sony Xperia Typo

A japánok okostelefonját a márkanév, valamint az elragadó külső hozta fel a harmadik helyre. Nem kell azonban szégyellnie magát, hiszen árához képest elfogadható hardverrel rendelkezik, így jól állja a sarat a hasonló árkategóriás mobilokkal. Ráadásul ki kell emelni, hogy ez az egyetlen telefon a listában, amelyik gyárilag a legújabb android verzióval érkezett a fa alá.

 

A második: Samsung Galaxy Mini 2

Az előző széria visszafogott sikerei után a Mini 2 már határozottabban követelte magának a helyet, leginkább a hölgyek körében. A fehér darabok egészen vonzó vonalai szinte megragadják a tekintetet, és a gyors, ” röccenésmentes” működés érdekében jól felszerelték őket a koreai gyárakban. A sebességről gondoskodtak, így valószínűtlen az a helyzet, hogy fukarkodni kéne vele, ám mindezek ellenére, nem a legjobb választás ár/érték arányban.  Érthető, hogy egy picit talán drága az a harmincezer forint, amit ki kell pengetnünk, ha meg akarjuk venni.

 

Az első: Samsung Star 3

Az idei év kellemes meglepetése ez a darab, mely főként azon, többnyire nagyszülők esetében volt térhódító, akik unokájuknak szerettek volna telefont ajándékozni. Mivel a készülék a belépő kategória gyermeke, - ráadásul nem is okostelefon – ezért csak ehhez mérten szabad értékelni. Mégis, ez volt az idei kedvenc, talán a Samsung márkanév miatt, talán a kedvező árcédula miatt vagy éppen azért, mert az ár/érték arányt tekintve, ez a jelenleg kapható egyik legjobb telefon.

közösség

további frisss

lap tetejére