Végre! Jön az alig olvadó fagyi!

frisss.hu, theguardian.com • 2015. augusztus 31., hétfő •
Nyugodtan nyalhatjuk a tűző napon is!
Végre! Jön az alig olvadó fagyi!

Fagyizni jó. Fagyizni elsősorban kánikulában nagyon jó. A fagyi akkor jó, ha hideg, a nap meg, ha meleg(ít) és ezekből a tényezőkből el is jutottunk életünk egyik legfontosabb problémájához, tudniillik, hogy a fagyi melegben gyorsan olvad. Napon meg egyenesen olyan tempóban, hogy ember legyen a talpán, aki bírja a tempót nyalási sebességgel.

És most, hála az Edinburgh-i és a Dundee-i Egyetem kutatóinak, úgy tűnik megoldás született az olvadási sebesség kérdésére. Ugyanis rájöttek, hogy ha belekevernek a fagyiba egy speciális fehérjét, attól sokkal lassabban olvadnak el még a jégkrémek is. Ez a protein levegővel, vízzel és zsírral keveredve pudingra emlékeztető, tökéletes állagú fagyit hoz létre, ami ráadásul isteni finom.

 

További előnye a speciális fehérjének, hogy még nagy forróságban sem alakulnak ki jégkristályok, tehát az édesség selymes, krémes állagú marad, pontosan, mint a prémium kategóriás luxus fagyik.

A kutatók szerint az újfajta fagylaltok 3-5 éven belül a boltokba kerülhetnek. Tehát, már csak egy-két nyár, amikor kapkodnunk kell nyelvünkkel, ha kánikulában fagyizunk, és meg lehet nyugodni, a továbbiakban nyalhatunk kedvünkre olyan tempóban, ahogy csak jól esik!

közösség

további frisss

lap tetejére