Varázslatos fotóval lett újra Máté Bence Az év természetfotósa

MTI, mno.hu Fotó: Máté Bence • 2015. november 04., szerda •
Ötödszörre kapta meg az elismerést a fiatal és rendkívül tehetséges fotós, most a Lépéselőny című képéért.
Varázslatos fotóval lett újra Máté Bence Az év természetfotósa

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Canon - Az év természetfotósa pályázatot, az egyre népszerűbb megmérettetésre ezúttal több mint 3400 kép érkezett be Magyarországról és külföldről - közölte a keddi budapesti díjátadó előtt tartott sajtótájékoztatón a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke.

Fotó: MTI/Marjai János

Fáth Péter elmondta, hogy a teljes transzparencia jegyében a zsűrizés második és harmadik fordulója ebben az évben is a nyilvánosság előtt zajlott. A pályázat legjobb képeiből a Magyar Természettudományi Múzeumban szerdától kiállítás is látható, melynek képanyagát az Alexandra Kiadó kötetben is megjelenteti. Szerinte a pályázat legnagyobb eredménye, hogy a falra került 102 kép több mint 60 szerző alkotása.


    

Fotó: MTI/Marjai János

Radisics Milán, a naturArt korábbi elnöke az eredményeket ismertetve közölte, hogy a Kezünkben a Föld kategória győztese Ritzel Zoltán lett, A madarak viselkedése kategóriát Mánfai Bence nyerte, Az emlősök viselkedése kategóriában pedig Máté Bence lett a legjobb. Jakab Tibort jutalmazta Az állatok viselkedése kategória első díjával a zsűri, amely az Állatok és környezetük kategória legjobbjának Palcsek István egy képét választotta. Az állatok szemtől szemben kategóriában szintén Máté Bence lett az első.

I. kategória: Kezünkben a Föld, 2.díj – Tökölyi Csaba: Acélzátony

A Növények és gombák kategóriában Márki Levente, a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriában Haarberg Orsolya, a Tájak kategóriában pedig Laki Zoltán kapott első díjat. Előd László az Élet a vízfelszín alatt, Gergely József a Napnyugtától napkeltéig, Lang Nándor a Fekete-fehér természetfotók kategóriát nyerte meg.

I. kategória: Kezünkben a Föld, Tóth László: Éjjeli áldozat

Haarberg Orsolya szerezte meg A természet energiái kategória első helyezését is, míg az Ifjúsági kategóriában Szekeres Levente bizonyult a legjobbnak. Az év búvárfotósa 2015 különdíjjal Tökölyi Csabát jutalmazták.

II. kategória: A madarak viselkedése, 1. díj – Mánfai Bence: Kacsaláb

 

III. kategória: Az emlősök viselkedése, 1. díj – Máté Bence: Tűzijáték

IV. kategória: Az állatok viselkedése, 1 díj – Jakab Tibor: Csillogó szerelem

V. kategória: Állatok és környezetük, 1. díj – Palcsek István: A holló birodalma

VI. kategória: Az állatok szemtől szemben, 1. díj – Máté Bence: Diadalív

VII. kategória: Növények és gombák, 1.díj – Márki Levente: Fagyos tavasz

XIV. Ifjúsági kategória, 1. díj – Szekeres Levente: Pöttyön pók

 

 

 

 

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére