Újabb épületet adtak át Szombathelyen

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. február 03., szerda •
Kívül-belül megújult a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya.
Újabb épületet adtak át Szombathelyen

A Vörösmarty utcában jártunk  délelőtt Szombathelyen, hogy megnézzük, milyen lett a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának felújított épülete. Uniós forrásból nyerte el ezt a külsőt az intézmény, ahogy a kormányhivatal Batthyány téri és Hollán Ernő utcai épülete is.

Az eseményen Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondta, hogy a szakemberek kicserélték a nyílászárókat, szigeteltek, napelemes rendszert építettek ki, új padlásteret alakítottak ki, és egyéb energetikai felújítások is történtek. A kormányhivatal munkatársai három éve dolgoznak az épületben, a rekonstrukció már fontossá vált. 

Hende Csaba országgyűlési képviselő a felújítások mellett kiemelte: fontos a városban az egyetem fejlesztése és a szakmunkások képzése. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy elegendő szakképzett munkarő legyen, ez pedig szükséges a fejlődéshez. Emellett a lakásteremtés jövőbeni lehetőségeit sorolta fel.

A köszöntő beszédek és az avatás után körbejártuk az épületet. Később Ágh Péter, Hende Csaba és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselők, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Majthényi László megyei közgyűlési elnök, valamit Puskás Tivadar polgármester megbeszélést tartottak, ahol a 2015-ös évet értékelték, és megvitatták az idei fejlesztési lehetőségeket.

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére