Tudta, hogy luxemburgi a világ legnagyobb benzinkútja?

SzR-hvg.hu • 2015. augusztus 08., szombat •
A Shell üzemelteti a világ legnagyobb benzinkútját, a luxemburgi Berchem töltőállomást, amelyet most továbbfejlesztenek.
Tudta, hogy luxemburgi a világ legnagyobb benzinkútja?

Az olajtársaság – amely 10 évre kapott koncessziót Luxemburg kormányától - az 1983-as elkészülte óta üzemelteti a benzinkutat, amely igazi grandiózus létesítmény. Mivel ez a világ legnagyobb töltőállomása, naponta átlagosan 20 kamion szállítja az üzemanyagot a napi 25 000 látogató igényeinek kielégítése érdekében. 

A vásárlók többek között sofőrök és fuvarozók a francia, német, holland, belga, román, bolgár, lengyel és magyar szállítmányozó szektorból. A koncesszió megújításának köszönhetően az üzemeltető továbbfejleszti a töltőállomást: a földszinten shop és pékség, a legalsó szinten korszerűsített mellékhelyiségek és zuhanyzók kapnak helyet, míg az első emelet egy egybefüggő, nyitott terület lesz, ahová kávézót és gyorséttermet terveznek. 

A töltőállomás külseje is megújul: az építkezés során kizárólag a legszigorúbb minőségi követelményeknek megfelelő szigetelőanyagokat, LED-lámpákat és hőtartó függönyöket használnak. Az épületen kívül a töltőállomás szabadtéri részét is átalakítják. A feliratok és jelzések megújítása a vásárlók útbaigazítását szolgálja. Az építkezési munkálatok kivitelezése a következő hónapokban zajlik.

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére