Tours-i zarándokok jártak Szombathelyen

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 11., szerda •
Negyvenhárom fős csoport nézte meg Szent Márton szülővárosát, sőt velük tartott Bernard-Nicolas Aubertin tours-i érsek is.
Tours-i zarándokok jártak Szombathelyen

Veres András megyéspüspök és Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a franciaországi Tours-ból érkezett zarándokokat a Szent Márton templom előtt péntek délelőtt.

A jubileum kapcsán a Szombathelyi Egyházmegye hívei, Szombathely Megyei Jogú Város delegációjának részvételével, még 2015 őszén zarándokoltak el Tours-ba. Érintették azokat a helyeket, ahol Márton is megfordult élete során, ahol kifejtette hithirdető illetve püspöki tevékenységét.

Most május 8-13. között a Tours-i Egyházmegye hívei vesznek részt zarándoklaton. A magyar mellett szlovák és osztrák településeket, Szent Mártonos emlékhelyeket is felkeresnek. A 43 fős csoportot Bernard-Nicolas Aubertin tours-i érsek vezeti.

A zarándokok Szombathelyen ellátogattak a Szent Márton-templomba, megtekintették a Szent Márton Látogatóközpontot, a Székesegyházat és az egykori Papi Szemináriumot (ma Brenner János Kollégium).

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére