Tesztelték az új Hali-stadiont

Szerző: frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2017. október 26., csütörtök •
A november 8-i ünnepélyes átadó ünnepség előtt két tesztmérkőzést játszottak a Haladás új stadionjában. A találkozókat közel ötezer néző tekintette meg a helyszínen.
Tesztelték az új Hali-stadiont

Hosszú tömött sorokban vonultak csütörtök késő délután a szurkolók, az érdeklődők a Haladás labdarúgócsapatának új stadionjába. Köztük volt az a 18 fiú és egy lány, aki az ikervári, a gencsi, valamint a kőszegi gyermekotthonból érkezett. A gyerekeket a sportcentrumban Hende Csaba  országgyűlési képviselő  köszöntötte. A Parlament alelnöke elmesélte a köré gyűlt fiataloknak azokat az élményeket, melyeket akkor élt át, amikor annak idején első alkalommal látogatott ki a Rohonci úti sportlétesítménybe, ahol akkoriban  még fából készült lelátókról lehetett megnézni az aranylábú focisták mérkőzéseit. Ezúttal azonban már minden nézőt szó szerint XXI. századi körülmények fogadtak.

A stadionban valamivel 18 óra után kezdődött az első találkozó, melyen a Haladás Legendák mérkőztek meg a Magyar Öregfiúk Válogatottal. A szombathelyi csapatban többek között olyan korábbi klasszisok léptek pályára, mint például Illés Béla, Vörös Csaba, Hegedűs Péter, Tóth Miklós, Jagodics Zoltán, Kenesei Krisztián, Somfalvi Csaba, vagy éppenséggel Tóth Péter. Persze a vendégeknél sem volt hiány egykori közönségkedvencből. Elég csak Détári Lajos, Mészöly Géza, Halmai Gábor, Vincze Ottó és Szélesi Zoltán nevét említeni. A több remek megmozdulással tarkított derbit végül a vasi örökifjak nyerték meg 2:0 arányban Kenesei Krisztián két első félidőben szerzett találatának köszönhetően. A második mérkőzésen a Haladás Szurkolói Kör két csapata szórakoztatta a nagyérdeműt. A találkozó végül igazságos 1:1 arányú döntetlennel végződött. A két tesztmérkőzés alatt a legjobb teljesítményt azonban egyértelműen az új stadion nyújtotta. Bebizonyosodott, hogy a Hali új szentélye esetében a külcsín és a belbecs szinkronban van egymással, azaz mindkettő magasan átlag feletti. Egyértelműen érdemes lesz kilátogatni a november 8-i átadó ünnepségre, melyre a pénteki naptól már lehet is jegyet vásárolni.   

 

 

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére