Távozik a kártyazsonglőr

Sütő Dániel • 2020. február 18., kedd •
Befejeződött a Médiaközpont belső vizsgálata. Az ítélet: azonnali kirúgás és büntetőfeljelentés.
Távozik a kártyazsonglőr

Szomorú nap a mai, legalábbis Halmágyi Miklós szemszögéből. Az őt kinevezők most útilaput kötöttek a talpára, sőt jóllehet még a bíróságon is vár rá egy komoly mérkőzés. Kellett ez Miklós...? Lássuk a belső vizsgálat eredményét a Polgármesteri Kabinet sajtóközleménye alapján:

Mint ismeretes, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft-nél felügyelőbizottsági (FEB) vizsgálat zajlott, amiről jegyzőkönyv készült, a bizottság azt elküldte az önkormányzatnak és a jegyzőnek. Ennek alapján dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálatot rendelt el 2020. február 6-án, mely vizsgálat jelentése 2020. február 18-án készült el.

A vizsgálat eredményeképp a polgármester két döntést hozott. Egyrészt büntetőfeljelentést tesz az ügyvezető ellen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon, másrészt kezdeményezi, hogy a közgyűlés (amely az ügyvezető felett a munkáltatói jogkört gyakorolja) rendkívüli, azonnali felmondással szüntesse meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát.

A polgármester átmenetileg megbízott ügyvezető kijelölését kezdeményezi, akinek személyéről, juttatásáról a közgyűlés dönt.

Dr. Nemény András a közgyűlésen javasolni fogja az új ügyvezető személyének pályázati úton történő megválasztását, valamint további javaslatokat fog tenni az önkormányzati tulajdonú cégek pénzügyi átvizsgálására.

Hogy is volt majdnem egy esztendővel ezelőtt polgármester úr? 2019. február 28-án - azóta gyásznap a Médiaközpontban - a közgyűlés többségbe került ellenzéki részlege magához ragadta a hatalmat és vele együtt a Szombathelyi TV-t is. Lovass Tibor korábbi ügyvezető leváltását pedig azzal magyarázták, hogy irányítása alatt nem volt objektív a Médiaközpont tevékenysége.

"Nem mondhatják azt, hogy először nyújtották be ezt az igényüket és azt sem, hogy most a Médiacentrum objektíven működik. Számtalan példát tudna mondani arra, amikor sajtótájékoztatót tartottak és a kijövő riportereknek meg volt tiltva, hogy a sajtótájékoztató tartó két képviselő Gyebrovszki Jánossal volt, mondták, hogy velük nem csinálhatnak interjút. Ők tartották a sajtótájékoztatót" - ezt Nemény András mondta az ominózus közgyűlésen. A gond csak azzal van, hogy Lovass Tibor kinevezésekor Gyebrovszki János már rég nem volt képviselő.  Szintén még 2019. február 28-nál maradva ezen a bizonyos napon Nemény András a következőket mondta Halmágyiról a közgyűlésen:


"Az objektivitása nem kérdőjelezhető meg. Olyan személy vállalta el, aki garancia mindenkinek."

Hát polgármester úr az utóbbi csaknem 1 év másról árulkodik. Ez a kinevezés arra volt garancia, hogy teljesen romba döntsék a televíziót mind szakmailag, morálisan és gazdaságilag.

De még majd' egy évvel Halmágyi kinevezése után is kitartott Nemény András amellett, hogy jó döntést hoztak anno. Mi az, hogy jót, a legjobbat! A megyei napilap február elején készített egy interjút a polgármesterrel, amelyben a következőről faggatják, idézzük:

VN: Az első döntések között szerepelt a médiaközpont ügyvezetőjének cseréje, amit a választás után több ügyvezetőcsere követett. A médiaközpont esetében az ügyvezető munkájára már van jó 10 hónapos rálátása. Mi a véleménye: jó döntéseket hoztak?

NA: Én azt gondolom, hogy az idő visszaigazolta a döntésünket.

Persze, mert a Halmágyi-féle Médiaközpont feladatát ellátta, az igét elhintette, ami termékeny talajba hullott sajnos, megtévesztve ezzel szombathelyiek ezreit. Polgármester urunk azonban nem tart attól, hogy valaki vagy valakik tükröt állíthatnak neki és társainak az elfuserált dolgaikért, áh ő nem az a fajta. A nyugat.hu-s podcastben a következőket mondta az általa meghozott személyi döntésekről:

"Én nem félek attól, hogy ha rossz döntéseket hozok, akkor utána kiálljak, és azt mondjam, hogy ez bizony nem úgy sikerült."

Noh, akkor most ki lehet állni polgármester úr, aztán a köz tudtára adni, hogy ezt bizony - amolyan Fletósan szólva - elk***tuk. Nem kicsit, kicsit nagyon. Ebben nyakig benne van Halmágyi mellett Nemény András is, társaival együtt. Vállalja az ezzel járó felelősséget ugyanolyan vehemenciával, mint ahogy tavaly leváltották Lovass Tibort, akinek nem mellékesen a becsületébe gázoltak. Pedig ő még értett is ahhoz, amit csinált, nem kicsit, nagyon!

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére