Rendkívüli gazdaságvédelmi akciótervet dolgozott ki a szombathelyi Fidesz-KDNP

• 2020. március 26., csütörtök •
Illés Károly frakcióvezető Nemény András polgármesternek címzett levelében különböző javaslatokat fogalmaz meg többek között az iparűzési adó, az építményadó és a szállítással foglalkozó kis- és középvállalkozásokra vonatkozó súlyadó tekintetében.
Rendkívüli gazdaságvédelmi akciótervet dolgozott ki a szombathelyi Fidesz-KDNP

A levelet az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

 

Tisztelt Polgármester Úr!

A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciója úgy gondolja, hogy a rendkívüli idők rendkívüli intézkedések meghozatalát kívánják. Egyeztettem nagyon sok vendéglátó-ipari és kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozás vezetőjével, ezért a következő, kis- és középvállalkozókat érintő
gazdaságvédelmi akcióterv javaslatával állunk elő:

1., Kérjük, hogy alaposan mérlegelje az iparűzési adó csökkentésének lehetőségét, amellyel nagyobb mozgásteret tudnánk biztosítani a szombathelyi vállalkozóknak. Természetesen feltétel lehet a dolgozói létszám minél nagyobb arányú megtartása.

2., Javasoljuk az építményadó elengedését a 2020-as évre vonatkozóan azon vállalkozásoknál, akik tevékenységük felfüggesztésére kényszerültek. Ez az intézkedés nagyon időszerű, hisz a befizetések határideje a jövő héten lejár.

3., A személyszállítással foglalkozó kis- és középvállalkozók esetében a súlyadó elengedését is szükségesnek tartjuk, mivel több vállalkozó a tevékenység felfüggesztésére kényszerült, az eszközök nem dolgoznak.
Meglátásunk szerint ezek az intézkedések elengedhetetlenek a KKV-szektor talpon maradásához. Egészségünk megóvása mellett ugyanis a jövőért is felelősséggel tartozunk. Ezért már most gondolnunk kell a járvány elmúlása utáni időkre. Márpedig az újrakezdéshez, Szombathely gazdaságának ismételt beindításához kiemelten szükségünk lesz kis- és középvállalkozóink
munkájára. Ehhez azonban most azt kell biztosítanunk, hogy az újrakezdésig előttünk álló időszakban is a felszínen tudjanak maradni.

Valamint a gazdaságvédelmi akcióterv mellett megfontolásra ajánljuk a tavaszi-nyári rendezvények átütemezését illetve a fizetőparkolás felfüggesztését a veszélyhelyzet ideje alatt.

Képviselőink folyamatosan informálódnak a lakosság körében, többen a jövő héten telefonos fogadóórát is tartanak annak érdekében, hogy a lakosság igényeit a kialakult helyzet kapcsán felmérjük.

Ha úgy érzi, javaslataink megfontolásra és további egyeztetésre érdemesek, úgy forduljon hozzánk bizalommal. Mert ma talán minden eddiginél fontosabb az őszinte párbeszéd és közös cselekvés.

Vigyázzunk egymásra, és cselekedjünk együtt a szombathelyiek érdekében!


Tisztelettel:

Illés Károly
Frakcióvezető FIDESZ-KDNP

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére