Rasszista megnyilvánulásáért száműzték

• 2020. január 30., csütörtök •
Rendesen kiverte a biztosítékot az olaszoknál és a nemzetközi sportsajtóban is az egyik magáról megfeledkező Falco-szurkoló.
Rasszista megnyilvánulásáért száműzték

Falco - Brindisi, Bajnokok Ligája mérkőzés, 36. perc. Ekkor történt az, amit talán már maga az elkövető is bán, nevezetesen, hogy majmot utánozva, rasszista megnyilvánulással hergelte az olaszok egyik színes bőrű játékosát.
A szombathelyi klub nem sokat habozott, azonnal beazonosította az illetőt, és kitiltotta az Aréna Savariából. Egyúttal a sárga-feketék egy közleményt adtak aki, amelyben elnézést kértek az olaszoktól:

Tisztelt NEW BASKET Brindisi Club,
Tisztelt Bajnokok Ligája

A tegnapi mérkőzésünk sajnos nem a férfias küzdelemben szerzett 10 pontos győzelemről kell szóljon. Őszintén elnézést kérünk a NEW BASKET Brindisi csapat minden játékosától és vezetőjétől egy szurkoló viselkedése miatt, ami megengedhetetlen. A szurkolót beazonosítottuk és azonnal kitiltottuk a Falco mérkőzéseiről. Az elmúlt négy szezonban 31 FIBA nemzetközi mérkőzést játszottunk, minden alkalommal kiváló és sportszerű hangulatban zajlottak a mérkőzések. Kérjük, hogy a klubot és szurkolóit – akik remek hangulatot teremtenek minden mérkőzésen és a Bajnokok Ligája idegenbeli mérkőzéseire is elkísérik a csapatot – ne ennek az egy szurkolónak a minősíthetetlen viselkedésével azonosítsák be.

Még egyszer elnézést kérünk minden érintettől. A Falco klub teljes mértékben támogatja a rasszizmus elleni zéró toleranciát.

Tisztelettel,
Falco KC Szombathely

 

kép:falkokc.com

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére