Objektivitás és semlegesség? Ugyan már...

• 2020. február 22., szombat •
Szendrő-Németh Tamás facebookos blogjában közérdekű vizsgálatot kezdeményezett és tájékoztatást kért a polgármestertől az ugytudjuk.hu főszerkesztőjének a városi közmédiában betöltött szerepéről.
Objektivitás és semlegesség? Ugyan már...

Az októberi önkormányzati választások óta egyre több furcsaságra derül fény a szombathelyi média világában. Ez nem csak a szakmában dolgozók számára tűnt fel, hanem olyan civileknek is, mint amilyen Szendrő-Németh Tamás, akit korábban a baloldalhoz kötöttek, most azonban már Fidesz-bérencnek titulálják, mert meg meri mondani azt, ami neki nem tetszik. Az ügyvédként dolgozó civil aktivistánál is rendesen kiverte a biztosítékot a Médiaközpont és az ugytudjuk.hu közti összefonódás. Éppen ezért feltett pár kérdést Nemény Andrásnak arra vonatkozólag, hogy egy kereskedelmi bulvár portál főszerkesztője, hogyan vetheti meg a lábát a Szombathelyi Médiaközpontban, mint szakmai tanácsadó. Ezzel kapcsolatban a többi közt a következőkre vár választ a polgármestertől Szendrő-Németh Tamás és vele együtt jó pár ezer szombathelyi:

- Kinek a javaslata és döntése alapján lát el Farkas Balázs szakmai tanácsadói feladatokat havi félmillió forint fizetésért, főállásban, kötetlen munkaidőben a Savaria Fórumnál és a Szombathelyi Televíziónál?

- Nem veszélyezteti-e a szombathelyi polgárok elfogulatlan tájékoztatását, hogy a városi médiumoknál szakmai tanácsadóként dolgozó Farkas Balázs az ugytudjuk.hu hírportál tulajdonosa és egyben ügyvezetője, és köztudottan Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő házi pártpropagandistája?

- Farkas Balázs hogyan tudja objektív szakmai tanácsokkal ellátni a két vezető szombathelyi médiát úgy, hogy főnöke, Ungár Péter a vele készített interjúban elismerte, hogy elvárás az alkalmazottaival szemben, hogy nem hozunk le a tulajdonos gazdasági érdekeivel ellentétes cikkeket. Amely elvárás nyilvánvalóan generális jelleggel fennáll a milliárdos részéről a fizetett emberei irányában.

- A polgármester szíveskedjen kivizsgáltatni, hogy Farkas Balázs vajon milyen csoda folytán tudja ténylegesen, felelősen és lelkiismeretesen ellátni FŐÁLLÁSBAN, AZAZ HETI 40 ÓRÁBAN A MUNKÁJÁT a másik 3 állása mellett (kiindulva abból az alapvetésből, hogy az ő napja is 24 órából áll, szokott enni és aludni is, ha mást nem is).

- Hogyan tud egy online és nyomtatott lap főszerkesztője és tulajdonosa ezen munkái mellett (amelyik lapot már Győrben is kiadnak, és online működtetnek, és az ÁTLÁTSZÓ.HU, A KÖZPÉNZEK FELHASZNÁLÁSÁT OKNYOMOZÓ MÉDIA ÚJSÁGÍRÓJA) felelős munkát végezni a városi cégnél?

Szendrő-Németh Facebook-blogjában megjegyzi azt is: "Az utolsó kérdésre való válaszadás azt gondolom nem csupán számomra fontos, hanem mindazon szombathelyi polgárok számára is, akik az önkormányzati választáson a közpénzek gondos felhasználására szavaztak, és nem a városvezetés barátainak, rokonainak, elvtársainak, és propagandistáinak közpénzen való pozícióba helyezésére.
A teljesség igénye nélkül sorolhatóak ide: Kovács Előd és felesége, László Győző felesége, Tóth Kálmán, Molnár Miklós, Koczka Tibor és Farkas Balázs."

Nemény András a nyugat.hu-nak azt mondta tavaly ősszel, közvetlenül a választások után, hogy átlátható városvezetése lesz Szombathelynek. Eddig átláthatóságnak ugyan nyoma sincs, de az viszont nagyon átlátszó, ahogy a haverjaikat jobbnál jobb pozíciókba rakják, mit sem törődve a lehetséges negatív következményekkel.

 

kép:https://wallhere.com/

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére