Magyar bonbon lett a világ legjobbja

frisss.hu • 2016. augusztus 18., csütörtök •
A legnívósabb nemzetközi szakmai díjat a hazai csokoládé manufaktúra kapta.
Magyar bonbon lett a világ legjobbja

Az évente megrendezett Great Taste Awards az egyik legnagyobb, de mindenképpen a legszigorúbb nemzetközi gasztronómiai verseny. Ételkritikusok, Michelin csillagos éttermek séfjei és patinás áruházak beszerzési igazgatói tesztelik és választják ki vakkóstolással a 10 000 benevezett élelmiszer közül a legjobbakat.

A Sweetic csokoládé manufaktúra - a tavalyi év két kitüntetett terméke után - idén újra nevezett a megmérettetésre. Mindkét édességüket díjazták, ráadásul az „5 fűszeres” bonbonjuk a saját kategóriájában az idei év legmagasabb elismerését nyerte el. A 2 csillaggal jutalmazott pralinéban a bírák szerint „az ízek jól egyesülnek, miközben semelyik fűszer sem dominál, de mindegyik külön-külön is érvényesül.” Másik kitüntetett bonbonjuk a kókusz, mangó és passiógyümölcs ízesítésű volt, így már összesen 5 nemzetközileg elismert édesség szerepel a palettájukon.

„A nemzetközi díjaknak természetesen mindig örülünk, mert fontos visszajelzések számunkra, de az idei eredményt az teszi még különlegesebbé, hogy a kitüntetett termékek vásárlói vélemények és ötletek alapján lettek kiválasztva.” – árulta el Zala Judit csokoládémester.

„A magyar csokoládékészítő szakma mára nagyon magas szintre jutott, több hazai manufaktúra is egyértelműen megállja a helyét a világ élvonalában. A közeljövő célja, hogy ezt az emberekben is tudatosítsuk itthon.” - mondta a tervekről Zala Viktor, a cég ügyvezetője, aki nem zárja ki a lehetőségét annak sem, hogy a hazai manufaktúrák együttműködve lépjenek fel a minőségi édességek hazai népszerűsítése érdekében.

A mindössze 3 éve alapított Sweetic manufaktúra sikerei mellett jól megfigyelhető tendencia, hogy a londoni székhelyű versenyen egyre több magyar résztvevő is indul, ami a díjak növekvő számán is látszik.

közösség

további frisss

lap tetejére