Korszerűsödött a krónikus belgyógyászati tömb

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2015. december 30., szerda •
Európai Uniós pályázatnak köszönhetően a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban közel 200 millió forint értékben valósultak meg az intézményben a szervezeti egységek ellátási színvonala közötti különbségek csökkentését elősegítő beruházások - hangzott el a keddi sajtótájékoztatón, melyen prof.dr. Nagy Lajos mutatta be a projektet.
Korszerűsödött a krónikus belgyógyászati tömb

A krónikus belgyógyászati épület korszerűsítése a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban című, a TIOP-2.2.8.A-15/1 Konstrukció ,,B1” komponense keretében megvalósuló Európai Uniós Pályázatnak köszönhetően 199 millió 986 ezer 998 forint uniós támogatásból valósultak meg az intézményben a szervezeti egységek ellátási színvonala közötti különbségek csökkentését elősegítő beruházások. 

A pályázat megvalósítása során a kórház vezetése célul tűzte ki a szolgáltatások elérési idejének gyorsítását és a járó- és fekvőbeteg-ellátás szakmai színvonalához méltó infrastrukturális feltételek biztosítását. A szakrendelések átköltöztetésével rövidültek a betegutak, és kiegyensúlyozottabbá vált a betegek kiszolgálása. A Tüdőgyógyászati osztály korszerűsítésével pedig csökkent a különbség az egyes szervezeti egységek ellátási színvonala között.

A Kórház krónikus belgyógyászati épületének földszintjére kerültek a reumatológiai-, allergológiai-, bőrgyógyászati-, neurológiai-, belgyógyászati-, és tüdőgyógyászati szakrendelők és szakambulanciák. A projektben az alábbi tevékenységek valósultak meg: új padló- és falburkolatok, új gipszkarton álmennyezet kiépítése; tűzjelző hálózat kiépítése; belső ajtók cseréje. Az új funkciónak megfelelően sor került vizes berendezési tárgyak, csaptelepek cseréjére, víz- és szennyvízvezetékek cseréjére; vizes blokkok gépi szellőzésének kialakítására.  Sor került továbbá elektromos felújításra, informatikai fejlesztésekre az előírásoknak és az új funkciónak megfelelően. 

A projekt során az emeleti a Tüdőgyógyászati osztály korszerűsítése is megtörtént az alábbiak szerint: a padló- és falburkolatok cseréje, felújítása; belső ajtók, két külső ablak cseréje; a korszerűsített vizesblokkokban gépi szellőzés kiépítése; a betegágyak fölött ágysáv elhelyezése; elektromos felújítások.
 A projekt fejlesztéseivel javulnak az intézmény infrastrukturális feltételei, amivel lehetővé válik a fekvő- és járóbeteg ellátási szolgáltatások biztonságának, a diagnosztikának és a terápiának, ezáltal a közfinanszírozott, aktív ellátás szakmai színvonalának növelése, az intézmény gazdaságosabb és hatékonyabb működtetése.

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére