Koronavírus-helyzet Körmenden

szá • 2020. március 22., vasárnap •
Egyre többen betegednek meg itthon is a világjárványban, de szomorúan látjuk, hogy sokan még mindig nem veszik komolyan, hogy a fertőzésnek kockázatai lehetnek. Utánajártunk, hogy reagál a Rába-parti kisváros a történésekre.
Koronavírus-helyzet Körmenden

A körmendi önkormányzat bevezetett néhány helyi szabályozást, emellett persze betartatják a kormányzati intézkedéseket is. Az általános iskolák és a középfokú intézmények bezártak, online oktatás folyik. Hétfőn az óvónők és a bölcsődei gondozók nyilatkozatot írattak a szülőkkel, kérik-e az ellátást gyermekeik részére. Az önkormányzat folyamatos kapcsolatot tart fenn a különböző hatóságokkal, valamint elrendelte minden intézményében a fertőtlenítést. Felhívta az idősek figyelmét, hogy maradjanak otthon, és megszervezték az ellátásukat is. Azt kérik, akinek segítségre van szüksége, forduljon telefonon mindennap reggel 6 és este 6 óra között a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ munkatársaihoz, akik elintézik a sürgős teendőit.

Rendkívüli intézkedésekről is döntöttek: március 21-től a városi piac csak élelmiszer- és virágárusokat fogad. Megváltozik a hivatali esküvők lebonyolítása is, csak szombaton lesz erre lehetőség, és maximum 15 fő lehet jelen. A következő napokban tájékoztató kampányt indít műsoraiban a helyi rádió, reklámblokkjaiban a koronavírussal kapcsolatban szolgál majd hiteles információkkal a lakosságnak.  Az önkormányzaton kívül segít a településen működő gyógyszergyártó cég is, ők védőfelszereléseket szereztek be. 

Délután bezárnak a vendéglátó- és szórakozóhelyek, az élelmiszerboltok és drogériák azonban változatlanul nyitva tartanak. Körmenden tapasztalataim szerint nincs pánikhelyzet, azonban a többség elővigyázatos. A patikák előtt általában kígyózó sorok alakulnak ki, a fodrászszalonok többsége a jövő héttől zárva tart. Köszönet illet minden egészségügyi dolgozót, akik legjobb tudásuk szerint igyekeznek tenni a dolgukat.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére