Korábbi vasi főrendőr koordinálja a kórházparancsnokokat

sd • 2020. március 30., hétfő •
Az egyenruhások hétfőn kezdték meg munkájukat az egészségügyi intézményekben, így a szombathelyi Markusovszky Kórházban is.
Korábbi vasi főrendőr koordinálja a kórházparancsnokokat

Orbán Viktor miniszterelnök 108 egészségügyi intézmény élére nevezett ki ún. kórházparancsnokokat, akik át is vették már megbízóleveleiket Halmosi Zsolttól, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatójától, aki a kórházparancsnokok munkáját felügyeli a jövőben.

A korábban Vas és Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitányként is tevékenykedő Halmosi Zsolt tájékoztatása szerint az intézkedés célja, hogy az egészségügyi intézmények olyan támogatást kapjanak a kórházparancsnokoktól, amellyel a védekezésre való felkészülésük sikeres lehet. Életek múlnak a következő időszakban azon, hogy azok az adatok, amelyek a kórházaktól származnak, pontosak legyenek. Az adatok ellenőrzése kiemelt feladata a kórházparancsnokoknak, akiknek feladatkörét számos tévhit övezi. „Szeretném kiemelni, hogy orvosszakmai kérdésekben nem foglalhatnak állást, nem tehetnek javaslatot, és nem hozhatnak döntést sem. Rendkívül fontos feladatuk biztosítani azt, hogy azok az egészségügyi készletek, védőeszközök, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a gyógyítási folyamat zavartalan lehessen, rendelkezésre álljanak. Amennyiben egy adott kórház bármilyen hiányossággal rendelkezik, ezt jelezzék felém, és az országos törzsön keresztül megfelelő segítséget kapnak. Az sem titok, hogy az elmúlt időszakban néhány olyan eszköz, amelyet a gyógyítás céljára biztosított Magyarország, nem oda került, ahol ezeknek lenniük kellett volna. A vagyonbiztonság kiemelt szempont a kórházparancsnokok feladatkörében. Mindezen túlmenően kötelesek együttműködni az intézmények vezetőivel. Két olyan előírás van, amelynek a kórház vezetője köteles a kórházparancsnok javaslata szerint eleget tenni: egyik a vagyonbiztonság, másik pedig a járványügyi szabályok betartására irányul” - fogalmazott Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Kép: Puskás Enikő, police.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére