Kata és kumite: szombathelyi sikerek Mogyoródon

SzR • 2016. április 05., kedd •
A hétvégén rendezték meg Mogyoródon a WKF Magyar Karate Bajnokságot. Megyénket a „Leo” Karate-do SE képviselte négy fővel.
Kata és kumite: szombathelyi sikerek Mogyoródon

Szombaton bonyolították le a gyermek és ifjúsági korosztályok versenyeit. Ezen a napon Kovács Ákos és Bönditz Loretta indult, akiknek ez egy remek alkalom volt tapasztalatszerzés céljából, mivel ilyen nagy versenyen még nem indultak. Kovács Ákos a 8-9 éves korosztályban kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámban is próbára tette tudását, a 13 induló közül a középmezőnyben zárt. 
Bönditz Loretta a 10-11 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban indult csak, de neki sem sikerült érmet szereznie, szintén be kellett érni a középmezőnnyel. 
Vasárnap a kadet, junior, U21 és felnőtt korosztályok versenyeit rendezték meg. Gál Enikő a felnőtt kata (formagyakorlat) versenyszámban alulmaradt a későbbi győztessel szemben, így csak a harmadik helyért küzdhetett, ahol 3:2 arányban szenvedett vereséget. Kumite (küzdelem) versenyszámban a felnőtt korosztályban -68 kg-os súlycsoportban Németh Zsuzsanna és Gál Enikő indultak, ahol Zsuzsannának egy ezüstöt, míg Enikőnek egy bronzérmet sikerült szereznie. 

Ákossal és Lorettával meg voltam elégedve, tőlük a tisztes helytállás volt a cél, de Enikő és Zsuzsa egy kicsit több összpontosítással begyűjthették volna az első és második helyet is - nyilatkozta a verseny után Gál Róbert, az egyesület edzője.

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére