Kábító hatású anyagokkal üzleteltek

• 2020. február 22., szombat •
Rossz anyagi helyzete miatt azt gondolta a sárvári pár, hogy így majd taplra állnak. Tévedtek.
Kábító hatású anyagokkal üzleteltek

A Sárvári Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és élettársával szemben, akik a vád szerint 2017 év elejétől 2018 szeptemberéig értékesítettek új pszichoaktív anyagot, un. herbált, sárvári tartózkodási helyükön.

A vád szerint a vádlottak, mivel rossz anyagi körülmények között éltek, 2017 év elején elhatározták, hogy interneten keresztül rendelnek kábító hatású anyagokat, és azokat értékesítik. A megrendeléseket saját internetes levelezési címükről küldték el, és a kábító hatású anyagot postán kapták meg, amit aztán a nyákoldó, vízhajtó és bőrnyugtató tulajdonságú orvosi zilizzel kevertek. Az így kapott keveréket 1.500 Ft/gramm áron értékesítették.

A vádlottak 2018. szeptember közepéig több mint 1 kg új pszichoaktív anyagot rendeltek, melyből annak részbeni értékesítésével 607.000 Ft haszonra tettek szert, míg több mint fél kg új pszichoaktív anyagot a nyomozó hatóság lefoglalt tőlük.
A Sárvári Járási Ügyészség a férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés, míg társával szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, és a bűncselekményből származó vagyon elkobzását indítványozta.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére